vinter_pan
Foto: Daniel Iskander

Mälaren bjuder på svalkande temperaturer

Kommunens varmaste strandbad finns just nu på Steningebadet.

centrum_artikel_host
Vid kommunens veckomätningar av vattentemperaturen konstateras att det är kring 21 grader eller mer vid samtliga strandbad. Varmast är det på Steningebadet med +22 och kallas på Munkholmen med +20.8. En värmebölja ligger över oss sedan ett par dagar och fortsätter under hela nästa vecka fram till helgen. Samtliga dagar till och med fredag ska bjuda på över 25 grader. Det finns stor risk att vattentemperaturen tills dess ökar en aning. På söndag kanske vi har sista sommardagen, då är det 21 grader och molnigt.
Så varmt är det i baden
Munkholmen, 20,8
Rosersberg 21,7
Sjudargården 20,9
Steningebadet 22
pantamera_avc_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

defacto_helsida
nrh_sigtuna

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida
slottsby_helsida
joes-helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

connys_helsida
vinter_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

storemore_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

oppethus_dec

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh
vinter_outsider
pantamera_out
oppethus_out
connys
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
storemore_out
joes_outsider
swedol_outsider
slottsby_outsider