vinter_pan
Foto: Pressbild/Mälardalsrådet

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

centrum_artikel_host

Mötet lockar ledande politiker från kommuner och regioner över hela den centrala Sverige, inklusive Region Stockholm, Region Uppsala, Region Västmanland, Region Örebro län, Region Sörmland, Region Östergötland och Region Gotland.

Huvudtemat för mötet är att säkerställa en hög internationell tillgänglighet som är avgörande för den framtida utvecklingen av Stockholm-Mälarregionen. Politikerna kommer att föra vidare diskussioner om vägval för transportsystemets utveckling. Ett särskilt fokus ligger på att förbättra regionens internationella tillgänglighet och stärka dess konkurrenskraft i den globala arenan.

Tidigare beslut och ställningstaganden om utvecklingen av Arlanda flygplats, EU:s järnvägsinfrastrukturkapacitet och det europeiska transportsystemet (TEN-T) kommer att vara centrala ämnen för diskussionen. För mer detaljerade information om tidigare beslut, besök gärna Mälardalsrådets hemsida.

På mötet deltar också framträdande gäster, inklusive Johan Davidson (KD), statssekreterare vid Landsbygds- och infrastrukturdepartementet, som kommer att leda ett samtal om regeringens transportpolitik. Peter Norman, som är Arlandautredare, kommer att dela sina insikter om Arlandas utveckling, och Jonas Abrahamsson, VD för Swedavia, kommer att presentera perspektiv från flygplatsoperatören.

centrum_host_helsida
slottsby_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

defacto_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

pantamera_avc_helsida
vinter_helsida
storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

joes-helsida
ica_helsida
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
slottsby_outsider
nrh_sigtuna
storemore_out
connys
vinter_outsider
ica_outsider
joes_outsider
pantamera_out