sap_feb_pan
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Mälardalsrådet: Arlanda bör prioriteras

Mälardalsrådet som är ett regionsöverskridande samarbete mellan åtta län och regioner tar ställning för Arlandas utveckling.

centrum_artikel_host

En rapport från Mälardalsrådet som består av åtta län och regioner har lämnats in som underlag till regeringens infrastrukturplanering.
– Vi konstaterar att Arlanda har en central betydelse för den nationella och internationella tillgängligheten. För hela landet är det viktigt att Arlandas funktion stärks med väl fungerade kopplingar mellan inrikes- och utrikestrafiken.Det är också viktigt att förbättra den internationella tillgängligheten med tåg i regionen, både vad gäller förbindelser mot Norge och kontinenten, säger Johan Örjes (C), regionråd Region Uppsala och ordförande i Mälardalsrådets arbetsgrupp för internationell tillgänglighet och konkurrenskraft.

Jens Sjöström (S), oppositionsregionråd Region Stockholm och vice ordförande i Mälardalsrådets arbetsgrupp för internationell tillgänglighet och konkurrenskraft, säger att Arlanda har en avgörande betydelse för Sverige som ett starkt och exportberoende land.
– Men kommunikationerna till och från Sveriges största flygplats är bristfälliga. Därför måste alla nodstäder i Stockholm-Mälarregionen få snabba direktförbindelser med Arlanda genom spårbunden kollektivtrafik. Även prioriterade körfält för buss till och från huvudstaden behövs så att kollektivtrafik blir det självklara valet för att åka till Arlanda och inte bil som det är idag

I rapporten lyfter Mälardalsrådet även fram att det behövs bättre trafiklösningar till och från Arlanda. Elva ställningstaganden lyfts fram som handlar om att Arlanda ska vara Skandinaviens ledande flygplats och utgöra ett nationellt intresse, deg ska vara god förbindelse till och från flygplatsen i hela Mälardalsregionen, kollektivtrafiken ska vara det primära färdsättet till och från flygplatsen.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
skridskodisco_helsida
funkisfest_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

foraldranatverk_helsida
steningekompani_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
funkisfest_outsider
nrh_sigtuna
foraldranatverk_outsider
skridskodisco_outsider
connys
centrum_outsider_host