Foto: Pressbild

Mäklarn spår höjda priser

Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån spår ökade bostadspriser nu under hösten: - Nu i augusti är det fler på visningarna och spekulanterna är mer positiva till köp, säger han till märsta.nu.

Villapriserna i länet har de senaste fem åren ökat med 38 procent i Sigtuna kommun, det är en av de högst ökningarna i länet enligt Fastighetsbyråns siffror. I Botkyrka har ökningen varit högst med 48 procent, i pengar har det ökat mest på Lidingö.
– Vi bland annat att Stockholms län ökat med 35 % men under samma period har vi haft en bättre utveckling i vår kommun med 38 %:s uppgång. Vi ser dock positivt på dagens marknad. Backar man några månader har priserna varit svagt sjunkande men vi ser en optimism hos köparna för tillfället som antyder på ökade priser nu igen. Nu i augusti är det fler på visningarna och spekulanterna är mer positiva till köp, kommenterar Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån.

Gått upp med 1,2 miljoner
Snittpriset på en villa i kommunen 2013 var 3,283 miljoner kronor, 2018 var den 4,5 miljoner kronor. Väsby visar en uppgång med 44 procent, Salem och Botkyrka toppar med 48 procent. Minst ökning har det varit i Vaxholm och Danderyd med 11 respektive 14 procent, men där är priserna redan högre än länssnittet.

bjurfors_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022