Foto: Pressbild

Mäklarn spår höjda priser

Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån spår ökade bostadspriser nu under hösten: - Nu i augusti är det fler på visningarna och spekulanterna är mer positiva till köp, säger han till märsta.nu.

Villapriserna i länet har de senaste fem åren ökat med 38 procent i Sigtuna kommun, det är en av de högst ökningarna i länet enligt Fastighetsbyråns siffror. I Botkyrka har ökningen varit högst med 48 procent, i pengar har det ökat mest på Lidingö.
– Vi bland annat att Stockholms län ökat med 35 % men under samma period har vi haft en bättre utveckling i vår kommun med 38 %:s uppgång. Vi ser dock positivt på dagens marknad. Backar man några månader har priserna varit svagt sjunkande men vi ser en optimism hos köparna för tillfället som antyder på ökade priser nu igen. Nu i augusti är det fler på visningarna och spekulanterna är mer positiva till köp, kommenterar Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån.

Gått upp med 1,2 miljoner
Snittpriset på en villa i kommunen 2013 var 3,283 miljoner kronor, 2018 var den 4,5 miljoner kronor. Väsby visar en uppgång med 44 procent, Salem och Botkyrka toppar med 48 procent. Minst ökning har det varit i Vaxholm och Danderyd med 11 respektive 14 procent, men där är priserna redan högre än länssnittet.

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

EXTRA

Fyra döms efter brutal misshandel

Nyheter Fyra personer döms efter en brutal misshandel på Tingvallavägen i Märsta. En man drogs in i en bil av de fyra männen och utsattes sen för slag och sparkar.

Renovering av Stora Gatan startar i mars

Nyheter Arbetet med att förnya Stora Gatan i Sigtuna tar sin början den 4 mars och väntas pågå i två år. Handlare på gatan befarar inkomstbortfall. Vilket kommunen ska kompensera för.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening