Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån Märsta/SigtunaFoto: Pressbild

Mäklaren: Mindre bostadsrätter sjunker i pris

märsta.nu har tidigare skrivit om att priset på bostadsrätter sjunker. Men enligt mäklaren Erik Wennberg är det de mindre som går ner i pris då efterfrågan på mindre lägenheter minskat: - Efterfrågan förväntas stabiliseras så fort vaccineringen kommit längre, säger Erik Wennberg i ett uttalande.

Det senaste kvartalet visar att bostadsrättspriserna i kommunen går ner, men det är dock inte hela bilden av hur marknaden ser ut menar mäklaren Erik Wennberg.
– Speciellt så har kvadratmeterpriset på ettor och tvåor gått ner, detta är en tydlig följd av att efterfrågan sjunkit för mindre lägenheter. Dock så finns det avvikelser och vissa bostäder på attraktiva adresser i både Märsta och Sigtuna säljs till bra priser, Men generellt så har vi sett en nedgång på mindre lägenheter, säger Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån Märsta/Sigtuna.

Erik Wennberg tror att efterfrågan stabiliseras så fort vaccineringen kommit längre vilket leder till fler arbetstillfällen vid Arlanda och på konferensanläggningarna i kommunen som sysselsätter många unga. Unga är normalt de som köper ettor och tvåor.
– Den procentuella nedgången innebär därför inte astronomiska summor i faktiskt prisnedgång för en etta eller tvåa, så priserna bör återhämta sig relativt snabbt så fort efterfrågan kommet tillbaka. Men prisnedgången kan just nu ha ”ätit upp” den kontantinsats som en förstagångsköpare lagt in i sim bostad, vilket också tillfälligt stoppar rörligheten, fortsätter Wennberg.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening