Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån Märsta/SigtunaFoto: Pressbild

Mäklaren: Mindre bostadsrätter sjunker i pris

märsta.nu har tidigare skrivit om att priset på bostadsrätter sjunker. Men enligt mäklaren Erik Wennberg är det de mindre som går ner i pris då efterfrågan på mindre lägenheter minskat: - Efterfrågan förväntas stabiliseras så fort vaccineringen kommit längre, säger Erik Wennberg i ett uttalande.

Det senaste kvartalet visar att bostadsrättspriserna i kommunen går ner, men det är dock inte hela bilden av hur marknaden ser ut menar mäklaren Erik Wennberg.
– Speciellt så har kvadratmeterpriset på ettor och tvåor gått ner, detta är en tydlig följd av att efterfrågan sjunkit för mindre lägenheter. Dock så finns det avvikelser och vissa bostäder på attraktiva adresser i både Märsta och Sigtuna säljs till bra priser, Men generellt så har vi sett en nedgång på mindre lägenheter, säger Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån Märsta/Sigtuna.

Erik Wennberg tror att efterfrågan stabiliseras så fort vaccineringen kommit längre vilket leder till fler arbetstillfällen vid Arlanda och på konferensanläggningarna i kommunen som sysselsätter många unga. Unga är normalt de som köper ettor och tvåor.
– Den procentuella nedgången innebär därför inte astronomiska summor i faktiskt prisnedgång för en etta eller tvåa, så priserna bör återhämta sig relativt snabbt så fort efterfrågan kommet tillbaka. Men prisnedgången kan just nu ha ”ätit upp” den kontantinsats som en förstagångsköpare lagt in i sim bostad, vilket också tillfälligt stoppar rörligheten, fortsätter Wennberg.

Därför inleds rekordtidig hyresförhandling

Bostad märsta.nu kunde tidigare i veckan rapportera om att privata hyresvärdar i kommunen startat hyresförhandlingar redan nu och dessutom yrkat höjning med över 14 procent. Nu bemöter Fastighetsägarna kritiken från Hyresgästföreningen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening