centrum_panorama_hostshopping
Michael Harvey är redo att ta fartyget över Mälaren till SkoklosterFoto: Destination Sigtuna

M/Y Ann-Katrin redo för båtutflykter mellan Sigtuna – Skokloster

Förre KD-politikern Michael Harvey har satt igång med sina båtutflykter mellan Sigtuna och Skokloster.

centrum_artikel_host

Michael Harvey välkomnar kommuninvånare och andra besökare till M/Y Ann-Katrin som i sommar trafikerar Sigtuna-Skokloster slott. M/Y Ann-Katrin är en 44 fots yacht i mahogny som Michael renoverat under några år. Yachten tar emot upp till 12 gäster som kan sitta antingen inne i salongen eller på däck. I erbjudandet som Michael ordnat ingår picknick. Turerna trafikerar varje dag mellan söndag-onsdag med incheckning klockan 9 på morgonen. Väl i Skokloster får man tid för att uppleva slottet och slottsparken.

connys_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

fritidsbanken_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

mp_tack_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

pantamera_avc_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider