sap_pan23
Onsdagsräkningen 2018Foto: Daniel Iskander

M och C närmast nya mandat

Inför onsdagsräkningen är det fördel kommunledningen. Både Moderaterna och Centerpartiet är närmast nya mandat enligt Valrpognos.se

centrum_artikel_host

Sajten Valprognos beräknar valresultatet enligt prediktiv metod. Inför onsdagsräkningen kommer det troligtvis ske marginella förändringar i rösträkningen. En fördel som Socialdemokraterna har är att rösterna från Kulturlänken i Märsta ska räknas enligt uppgift till märsta.nu. Dessa kommer dock i samband med räkningen att återföras till sina respektive distrikt.

Närmast mandat enligt Valprognosen är Moderaterna och Centerpartiet. De senare ligger i princip bara någon hundradel från ett mandat. Moderaterna behöver 0,13 för ytterligare ett mandat. För att S ska ta mandat krävs 2,2 procentenheter. Närmast att förlora mandat är faktiskt Socialdemokraterna som är bara 0,02 procent från att tappa (Dock är siffrorna för S överskattade i Valprognos på grund av att Samling för Sigtuna räknats bort). SD riskerar att tappa mandat om man kommer ner till 13,43

Onsdagsräkningen startar ca 8.00 på onsdagen och beräknas vara färdigräknat någon gång före lunch.

hockeyskola_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

ica_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

joes-helsida
defacto_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

connys_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

adhd_kommun

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

sap_sep23_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

moderat_fokus_helsida
nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
swedol_outsider
moderat_bli_medlem
ica_outsider
joes_outsider
pantamera_out
nrh
centrum_outsider_host
kommun_skoterska_outsider
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
connys
kommun_adhd_outsider