eu_valet_panorama
Onsdagsräkningen 2018Foto: Daniel Iskander

M och C närmast nya mandat

Inför onsdagsräkningen är det fördel kommunledningen. Både Moderaterna och Centerpartiet är närmast nya mandat enligt Valrpognos.se

centrum_artikel_host

Sajten Valprognos beräknar valresultatet enligt prediktiv metod. Inför onsdagsräkningen kommer det troligtvis ske marginella förändringar i rösträkningen. En fördel som Socialdemokraterna har är att rösterna från Kulturlänken i Märsta ska räknas enligt uppgift till märsta.nu. Dessa kommer dock i samband med räkningen att återföras till sina respektive distrikt.

Närmast mandat enligt Valprognosen är Moderaterna och Centerpartiet. De senare ligger i princip bara någon hundradel från ett mandat. Moderaterna behöver 0,13 för ytterligare ett mandat. För att S ska ta mandat krävs 2,2 procentenheter. Närmast att förlora mandat är faktiskt Socialdemokraterna som är bara 0,02 procent från att tappa (Dock är siffrorna för S överskattade i Valprognos på grund av att Samling för Sigtuna räknats bort). SD riskerar att tappa mandat om man kommer ner till 13,43

Onsdagsräkningen startar ca 8.00 på onsdagen och beräknas vara färdigräknat någon gång före lunch.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
sigtunakampen_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

sigtunakampen_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out