nationaldagen_pan
Foto: Rosersbergs IK/Donald Swahn

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

centrum_artikel_host

I höstas startade Spring och lek i Rosersberg som är ett samarbete mellan RIK och Sigtuna kommun för yngre barn som ännu inte kommit till en ålder där de kan delta i handbolls- eller fotbollsskola. Målet var att få in runt 30 barn som skulle prova på att vara i hallen och röra sig en timme i veckan. Men lanseringen blev en succé. Nu kommer barn även från grannkommuner som Solna, Väsby och Uppsala.
– Vi skulle också kunna kalla det för ”Organiserat kaos på barnens villkor”, eftersom det är precis vad det är. De handlar om att få in barnen i föreningslivet så tidigt som möjligt utan några krav på prestation. Vi ger barnen olika ledarledda aktiviteter att välja på, som exempelvis olika bollekar, hoppa på plintar, klättra i ribbstolar eller bara hoppa på en mjuk matta i en timme. De får välja fritt, berättar RIK:s ordförande Donald Swahn.

Sigtuna kommun tvekade inte att hoppa på projektet mot bakgrund av att barn rör sig allt mindre och att de rekommenderas att vara fysiskt aktiva minst en timme om dagen. Det är bara ett fåtal av barnen i Sverige som gör det och Spring och lek vill vara en del av lösningen.
– Vi är en klubb med ett litet upptagningsområde. Där vi tidigare hade 80 procent, ibland faktiskt hela 90 procent, av barnkullarna engagerade i idrotten, får vi idag vara glada om vi får över 50 procent från vissa årskullar. Vi började därför fundera på hur vi som klubb bättre kan arbeta för att fler ska vilja och kunna idrotta i förening – hela livet, fortsätter Donald Swahn, ordförande i RIK.

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

seniormassa_pan
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

mp_helsida_eu

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

pantamera_avc_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out