defacto_pan2020
Foto: Rosersbergs IK/Donald Swahn

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

centrum_artikel_host

I höstas startade Spring och lek i Rosersberg som är ett samarbete mellan RIK och Sigtuna kommun för yngre barn som ännu inte kommit till en ålder där de kan delta i handbolls- eller fotbollsskola. Målet var att få in runt 30 barn som skulle prova på att vara i hallen och röra sig en timme i veckan. Men lanseringen blev en succé. Nu kommer barn även från grannkommuner som Solna, Väsby och Uppsala.
– Vi skulle också kunna kalla det för ”Organiserat kaos på barnens villkor”, eftersom det är precis vad det är. De handlar om att få in barnen i föreningslivet så tidigt som möjligt utan några krav på prestation. Vi ger barnen olika ledarledda aktiviteter att välja på, som exempelvis olika bollekar, hoppa på plintar, klättra i ribbstolar eller bara hoppa på en mjuk matta i en timme. De får välja fritt, berättar RIK:s ordförande Donald Swahn.

Sigtuna kommun tvekade inte att hoppa på projektet mot bakgrund av att barn rör sig allt mindre och att de rekommenderas att vara fysiskt aktiva minst en timme om dagen. Det är bara ett fåtal av barnen i Sverige som gör det och Spring och lek vill vara en del av lösningen.
– Vi är en klubb med ett litet upptagningsområde. Där vi tidigare hade 80 procent, ibland faktiskt hela 90 procent, av barnkullarna engagerade i idrotten, får vi idag vara glada om vi får över 50 procent från vissa årskullar. Vi började därför fundera på hur vi som klubb bättre kan arbeta för att fler ska vilja och kunna idrotta i förening – hela livet, fortsätter Donald Swahn, ordförande i RIK.

pantamera_avc_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

defacto_helsida
dack_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

connys_helsida
damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

ica_helsida
EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

joes-helsida
centrum_host_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Fotboll Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
dack_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
nrh
ica_outsider