vinter_pan
Foto: Rosersbergs IK/Donald Swahn

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

centrum_artikel_host

I höstas startade Spring och lek i Rosersberg som är ett samarbete mellan RIK och Sigtuna kommun för yngre barn som ännu inte kommit till en ålder där de kan delta i handbolls- eller fotbollsskola. Målet var att få in runt 30 barn som skulle prova på att vara i hallen och röra sig en timme i veckan. Men lanseringen blev en succé. Nu kommer barn även från grannkommuner som Solna, Väsby och Uppsala.
– Vi skulle också kunna kalla det för ”Organiserat kaos på barnens villkor”, eftersom det är precis vad det är. De handlar om att få in barnen i föreningslivet så tidigt som möjligt utan några krav på prestation. Vi ger barnen olika ledarledda aktiviteter att välja på, som exempelvis olika bollekar, hoppa på plintar, klättra i ribbstolar eller bara hoppa på en mjuk matta i en timme. De får välja fritt, berättar RIK:s ordförande Donald Swahn.

Sigtuna kommun tvekade inte att hoppa på projektet mot bakgrund av att barn rör sig allt mindre och att de rekommenderas att vara fysiskt aktiva minst en timme om dagen. Det är bara ett fåtal av barnen i Sverige som gör det och Spring och lek vill vara en del av lösningen.
– Vi är en klubb med ett litet upptagningsområde. Där vi tidigare hade 80 procent, ibland faktiskt hela 90 procent, av barnkullarna engagerade i idrotten, får vi idag vara glada om vi får över 50 procent från vissa årskullar. Vi började därför fundera på hur vi som klubb bättre kan arbeta för att fler ska vilja och kunna idrotta i förening – hela livet, fortsätter Donald Swahn, ordförande i RIK.

pantamera_avc_helsida
ica_helsida
joes-helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

connys_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

vinter_helsida
slottsby_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

wenngarn_jul_helsida
defacto_helsida

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nya framgångar för Kim Taekwondo

kampsport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ica_outsider
slottsby_outsider
vinter_outsider
wnngarn_jul_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
joes_outsider
swedol_outsider
storemore_out