centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Lyckad satsning på gå-fotboll i Sigtuna

Sigtuna IF har under våren startat upp gå-fotboll för seniorer vilket varit ett lyckat projekt. T

centrum_artikel_host

Att spela fotboll utan att springa efter bollen? Absolut! Det kan ett tjugotal seniorer i Sigtuna intyga efter att ha deltagit i gå-fotboll under våren.

Efter en vår full av träningar inom ramen för projektet ”Livsstil och hjärnhälsa” är det dags för sista tillfället, som äger rum fredagen den 28 juni kl. 13-14 på konstgräsplanen vid Prästängarna i Sigtuna. Alla, även de som inte deltagit tidigare, är välkomna.

Janette Blomgren, ledare och hälsocoach i Sigtuna kommun, förklarar att inga förkunskaper i vanlig fotboll krävs för att delta. Deltagarna kan anpassa aktiviteten efter sin egen nivå och upplever både motion och gemenskap. Träningarna kombineras ofta med fikapauser, vilket är en viktig del av aktiviteten. Målet är att gå-fotboll ska bli en del av den ordinarie verksamheten från och med hösten.

olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

connys_helsida
gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

centrum_host_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
brobygget_outsider
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host