vinter_pan
Foto: Trygg i Märsta/Insändarbild

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

centrum_artikel_host

Trygg i Märsta arrangerafde Blåljusdagen i Märsta centrum där Brandkåren Attunda, Lokalpolisområde Sollentuna och Trygghetsenheten i Sigtuna kommun medverkade.
– Fastighetsägare kan göra mycket för att öka trivseln och tryggheten i bostadsområden, men behöver också samverka med andra aktörer för att skapa en verklig förändring. Blåljusdagen är ett bra exempel på hur Trygg i Märsta samverkar med lokalpolisområdet Sollentuna, Brandkåren Attunda och Trygghetsenheten i Sigtuna kommun, för att öka vår närvaro och finnas tillgängliga för Märstaborna. Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

Dagen inleddes med att kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) höll tal om trygghet i kommunen, det brottsförebyggande arbetet och vikten av att samverka. Trygghetsenheten svarade på kommuninvånarnas frågor och gav information. Ett populärt inslag var tipspromenad där man kunde vinna en radiostyrd polisbil eller en brandmansuniform. Priser som delades ut av en polis respektive brandman.

oppethus_dec
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida
connys_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

slottsby_helsida
joes-helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

nrh_sigtuna
vinter_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

storemore_helsida
defacto_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
vinter_outsider
joes_outsider
ica_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
storemore_out
slottsby_outsider
oppethus_out