sap_feb_pan
Några av deltagarna i mötet: Jacob Wallenberg/Investor, Andreas Carlson/infrastruktur- och bostadsminister, Anna Kinberg Batra/landshövding i Stockholms län samt Jonas Abrahamson/Swedavia.Foto: Pressbild/Länsstyrelsen

Lunchmöte med Arlanda i fokus hos Länsstyrelsen

En samlad insats för att stärka Arlanda flygplats konkurrenskraft genomfördes under ett lunchmöte på Tessinska palatset.

centrum_artikel_host

Landshövdingen var värd för mötet där olika aktörer, både nationella och regionala, från privat och offentlig sektor deltog. Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson och regeringens samordnare i frågan, Peter Norman, var närvarande.

Arlanda flygplats, som är Sveriges största och har en central roll i det svenska transportsystemet, har nyligen förlorat mark gentemot andra stora flygplatser. Regeringen strävar efter att stärka Arlandas konkurrenskraft och möjliggöra långsiktig hållbar utveckling.

Landshövding Anna Kinberg Batra betonade vikten av att förbättra tillgängligheten till och från Arlanda för att säkerställa dess konkurrenskraft. Medverkande aktörer inkluderade landshövdingarna från Norrbotten, Stockholm och Uppsala län, region- och borgarråd från Region Stockholm och Stockholms stad, samt representanter från Vallentuna kommun, Trafikverket, Swedavia, Braathens, Handelskammaren, Svenskt Näringsliv, Investor, Ski Star och Arlandastad.

Landshövdingen framhävde att situationen är allvarlig och kräver en kraftsamling för att säkra Arlandas roll som en konkurrenskraftig och central förbindelselänk för näringslivet nationellt och internationellt.

foraldranatverk_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

funkisfest_helsida

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

centrum_host_helsida
connys_helsida
skridskodisco_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
funkisfest_outsider
foraldranatverk_outsider