nationaldagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Lugnaste månaden för polisen på fem år

Januari var den lugnaste månaden i polisen de senaste fem åren enligt SOS Alarm.

centrum_artikel_host

Polisen larmades ut till 211 akuta polisärenden i januari vilket är färre än någon månad sedan 2016. I Snitt är det drygt hundra fler samtal i januari genom åren. Akuta polisärenden omfattar alla larmsamtal till 112 som gäller pågående brott eller något som ska kopplas direkt till polisen. Antalet larmsamtal per 10 000 invånare uppgick till 42,6, bara i tre andra kommuner var antalet polisärenden högre i relation till befolkningen. Juni brukar vara den intensivaste månaden för polisen och februari brukar ha lägst antal.

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
connys
bygdensdag_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out