vinter_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Lugnaste månaden för polisen på fem år

Januari var den lugnaste månaden i polisen de senaste fem åren enligt SOS Alarm.

centrum_artikel_host

Polisen larmades ut till 211 akuta polisärenden i januari vilket är färre än någon månad sedan 2016. I Snitt är det drygt hundra fler samtal i januari genom åren. Akuta polisärenden omfattar alla larmsamtal till 112 som gäller pågående brott eller något som ska kopplas direkt till polisen. Antalet larmsamtal per 10 000 invånare uppgick till 42,6, bara i tre andra kommuner var antalet polisärenden högre i relation till befolkningen. Juni brukar vara den intensivaste månaden för polisen och februari brukar ha lägst antal.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

defacto_helsida
slottsby_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

oppethus_dec
ica_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

storemore_helsida
joes-helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

nrh_sigtuna
vinter_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
nrh
slottsby_outsider
storemore_out
vinter_outsider
swedol_outsider
connys
pantamera_out
oppethus_out