Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Lugnare än vanligt för polisen i juni

Juni månad var lugnare än vanligt för Polisen, detta enligt siffror från SOS Alarm.

centrum_artikel_host

Polisen fick under juni in 356 112-samtal gällande Sigtuna kommun det är under snittet för juni historiskt sett enligt SOS Alarm. Juni är normalt sett en månad som polisen får in mycket samtal och i snitt är det 481 samtal om akuta polisärenden sedan 2016. Februari är den månad som oftast varit den lugnaste månaden. Juni har förvisso varit den månad i år med flest samtal om akuta polisärenden, men än dock långt under snittet. Mars är tvåa med 324 samtal.

En sommardag kan det röra sig om 50 samtal till SOS Alarm från Sigtuna kommun, sju av dessa rör polis, nio vård, en räddning och en samverkan.

För trafikolyckor i kommunen var det en normal månad med nio larm. Sigtuna har ett historiskt snitt på 11,6 trafikolyckor i juni. I år har januari varit den intensivaste för trafikolyckor med 19 larmsamtal.

storemore_helsida
defacto_helsida
slottsby_helsida
connys_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

joes-helsida
centrum_host_helsida
wenngarn_jul_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

pantamera_avc_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

ica_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
swedol_outsider
slottsby_outsider
wnngarn_jul_outsider
pantamera_out
storemore_out
centrum_outsider_host
ica_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider