Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Lugnare för polisen förra månaden

Antalet polisärenden i kommunen var färre än normalt i augusti.

centrum_artikel_host

Polisen hade mindre att göra i augusti enligt SOS Alarm, antalet akuta polisärenden var färre än normalt för månaden. 383 112-samtal togs emot gällande akuta behov. Som akuta randen räknas alla samtal om pågående brott eller annat som kopplats direkt till en patrull. Förra året i augusti var det ca 60 fler samtal.

Per 10 000 invånare låg Sigtuna på 78,2 vilket ändå är topp 10 i länet, sju andra kommuner hade högre tal än i Sigtuna sett till befolkningen. Dock hade Upplands-bro klart över Sigtuna, Väsby hade ungefär lika många på 75,9/10 000 invånare. Lugnast hade polisen det i Täby med 44,9 samtal/10 000 invånare.

joes-helsida
connys_helsida
defacto_helsida
ica_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

pantamera_avc_helsida
wenngarn_jul_helsida
slottsby_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

centrum_host_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

wnngarn_jul_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
slottsby_outsider
connys
storemore_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
joes_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider