centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskandar

Lufthansas strejk drabbar Arlanda

Lufthansas strejk påverkar trafiken till och från Arlanda.

centrum_artikel_host

Flygtrafiken till och från Sverige står inför betydande störningar denna vecka till följd av en utlyst strejk bland Lufthansas personal. Fackförbundet Ufo har varslat om stridsåtgärder som påverkar flyg från Frankfurt på tisdag och från München på onsdag, med en strejk som varar från klockan fyra på morgonen till elva på kvällen båda dagarna.

Påverkan på den svenska flygtrafiken blir märkbar redan på tisdagen då Lufthansa meddelat att fyra ankomster från Frankfurt till Arlanda och tre till Landvetter är inställda. Dessutom har bolaget ställt in fem avgångar från Arlanda och fyra från Landvetter till samma destinationer.

Situationen fortsätter på onsdag med åtta flygningar till och från Arlanda och sex till och från Landvetter som ligger i riskzonen på grund av strejken i München. Dessa flygningar har än så länge inte officiellt ställts in, men resenärer uppmanas att förbereda sig på eventuella ändringar.

Swedavias uppmanar berörda passagerare att hålla sig uppdaterade via Lufthansas hemsida för den senaste informationen angående sina flygningar.

Strejken kommer vid en kritisk tidpunkt för Lufthansa, som varnat för att både resultatet för första kvartalet och helårsresultatet kan komma att påverkas negativt, enligt rapporter från CNBC. Fackledaren Joachim Vázquez Bürger motiverar strejken med att personalen kräver att få ta del av flygbolagets vinster och få erkännande för sina insatser under pandemin.

mp_helsida_eu

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

connys_helsida
bygdensdag_helsida
centrum_host_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

seniormassa_pan

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
bygdensdag_outsider
eldsjal2024_out
connys
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider