centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

Lufthansa Cargo stärker sin närvaro i norra Europa med ny fraktlinje från Stockholm Arlanda Airport till Frankfurt

Lufthansa Cargo meddelar att man kommer att introducera en ny fraktlinje från Stockholm Arlanda Airport till Frankfurt. Denna nya linje förväntas spela en viktig roll i att utöka frakttrafiken på Stockholm Arlanda Airport och stärka Lufthansa Cargos närvaro i norra Europa och Skandinavien.

centrum_artikel_host

För att betjäna den nya linjen kommer Lufthansa Cargo använda ett nyförvärvat Airbus A321F-flygplan och kommer att fokusera på att transportera varor inom teknik, läkemedel och maskinerdelar. Detta är en strategisk satsning för att möta efterfrågan på dessa produkter i regionen.

Det som särskiljer denna linje är att flygen kommer att avgå under natten från fredag till lördag. Detta skapar möjligheter för sena leveranser från Stockholm Arlanda på fredagar, vilka sedan kan omlastas i Frankfurt och skickas ut till Lufthansa Cargos globala nätverk nästa morgon. Detta erbjuder företag i regionen en fördel i form av sena leveransalternativ i slutet av produktionsveckan.

Henning Oldendorf, Head of Sales and Handling Nordics & Baltics på Lufthansa Cargo, understryker vikten av den nya fraktlinjen och möjligheterna den skapar för både import och export i regionen.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider