defacto_pan2020
Foto: Insändarbild/Kanotklubben Mälarpiraterna
Foto: Insändarbild/Mälarpiraterna

Lucia kröntes i Valsta

Den traditionella luciakröningen ägde rum i Valsta på torsdagen i samband med Ljusmanifestationen.

centrum_artikel_host

Emma André utsågs till Lucia för 2023 i samband med kröningen i Valsta. Kanotklubben Mälarpiraterna höll i Luciaarrangemanget. Men i år blev det ingen omröstning utan lotten fick avgöra där Vi är Valsta och SigtunaHem drog lott. När Emmas namn ropats upp fick hon kronan av fjolårets Lucia.

Lucia kommer nu att förbereda sig för ett antal arrangemang 13/12 runt om i kommunen. Dessutom blir det framträdande i Sigtuna och Märsta kyrkor helgen 10—11 december.

pantamera_avc_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

defacto_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

humbacken_helsida
moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
oppethus_helsida_2023
connys_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
oppethus_agy_2023_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
humbacken_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
swedol_outsider