karnkraft_m
Herdeiro Lucau

Lucau avslutar karriären

Herdeiro Lucau kommer lägga skorna på hyllan oavsett om det blir avancemang eller inte för Skånela.

centrum_artikel_host

Efter en lång och framgångsrik karriär som avslutades med två säsonger i Skånela lägger Herdeiro Lucau skorna på hyllan. Lucau, född 1987, var en del av Skånelas P86 som vann SM-guld för A-pojkar och sedan JSM åren efter varandra. Han gjorde ett år i Skånelas herrlag innan flyttlasset gick till GUIF Eskilstuna där han varit i större delen av sin karriär, men han har även spelat i utländska klubbar som THW Kiel, Gummersbach, Valladolid och San Antonio. Utöver klubblagen har han spelat i både svenska och kongolesiska landslagen.
– Vi är mycket stolta över Lucau, han har varit en bra lagkapten i de två säsongerna han varit här. Han har dessutom varit en god representant för vår klubb genom hela sin karriär, ett gott föredöme och en god förebild ungdomar och barn, skriver Skånela IF i ett uttalande.

På onsdag gör Lucau sin sista hemmamatch i moderklubben, oavsett hur det går. Skånela möter Önnered i match 4, seger och man är klara för Handbollsligan. Förlust och det blir en femte match i Önnered. Den matchen blir i så fall hans sista, i annat fall blir match fyra hans sista om Skånela vinner.

joes-helsida
EXTRA

Skånela till final i USM

Sport Skånela IF F14 har nått final som spelas på söndag mot Lödde Vikings: - Vi är ett lag som aldrig ger upp, även när det går dåligt så håller vi humöret uppe, sa Sophia Bäckman, spelare, till Handbollskanalen efter matchen

connys_helsida
seniordag_helsida
kvalextra!

Jimmy vill avsluta med flaggan i topp

Sport Oavsett utgången av matchen mot Lugi blir det Jimmy Karlssons sista hemmamatch: - Det är speciellt, stått där i åtta år. Men när matchen startar är det fokus på att vinna. Jag vill avsluta på topp och lämna över ett lag i Handbollsligan, det vore häftigt, säger Jimmy Karlsson.

defacto_helsida
kvalextra!

Rond 1 till Skånela

Sport Efter en tuff resa upp till Märsta fick Lugi se sig besegrat i Vikingahallen inför 512 åskådare: - Det var bra i alla faser, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

mp_helsida
kvalextra!

Försenad matchstart

Sport Lugi satt fast på tåget och kommer inte till Märsta i tid: - Vi hoppas vara framme en timme innan. Vi spelar hellre ikväll trots miserabel uppladdning, säger sportchefen Kenneth Andersson till Sportbladet.

kvalextra!

Skånela kvar i Allsvenskan efter storsegern

Sport Skånela tog en klar seger hemma mot Spånga och spelar Damallsvenskan även kommande säsong: - Det var klasskillnad, alla gör det jättebra, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter matchen.

karnkraft_m_topp
kvalextra

Kan avgöra kvalet på lördag

Sport På lördag möter Skånela Spånga hemma i Vikingahallen och vid seger är man kvar i Allsvenskan: - Känslan är bra. Vi är glada att vi vann men riktigt besvikna på själva insatsen så det finns en stor revanschlusta i att prestera bättre på lördag, uppger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

ica_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Sport Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

centrum_host_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Sport Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Sport Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ica_outsider
seniordag_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
mp_outsider
connys
pantamera_out
nrh