helsida_bostad
Herdeiro Lucau

Lucau avslutar karriären

Herdeiro Lucau kommer lägga skorna på hyllan oavsett om det blir avancemang eller inte för Skånela.

centrum_artikel_host

Efter en lång och framgångsrik karriär som avslutades med två säsonger i Skånela lägger Herdeiro Lucau skorna på hyllan. Lucau, född 1987, var en del av Skånelas P86 som vann SM-guld för A-pojkar och sedan JSM åren efter varandra. Han gjorde ett år i Skånelas herrlag innan flyttlasset gick till GUIF Eskilstuna där han varit i större delen av sin karriär, men han har även spelat i utländska klubbar som THW Kiel, Gummersbach, Valladolid och San Antonio. Utöver klubblagen har han spelat i både svenska och kongolesiska landslagen.
– Vi är mycket stolta över Lucau, han har varit en bra lagkapten i de två säsongerna han varit här. Han har dessutom varit en god representant för vår klubb genom hela sin karriär, ett gott föredöme och en god förebild ungdomar och barn, skriver Skånela IF i ett uttalande.

På onsdag gör Lucau sin sista hemmamatch i moderklubben, oavsett hur det går. Skånela möter Önnered i match 4, seger och man är klara för Handbollsligan. Förlust och det blir en femte match i Önnered. Den matchen blir i så fall hans sista, i annat fall blir match fyra hans sista om Skånela vinner.

toppbanner
ungdomsarbete_helsida
centrum_sommar2022_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Mycket står på spel denna helg för bygdens lag. Märsta IK kan säkra minst kval, FC Arlanda kan ta klivet upp i tvåan och Märsta Syrianska jagar nytt kontrakt.

defacto_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
Premiärextra!

Möter nykomlingen i premiär

Handboll Skånela beger sig till Solna på söndagen för att möta nykomlingen AIK: - Kul att vara igång efter en stökig försäsong, säger tränare Jimmy Karlsson.

valet2022

Idrotten i skymundan under valet

Sport Den idrottspolitiskt debatten har hamnat i skymundan under valet men i samband med valdebatten framkom att det finns en del alternativ beroende på vilka som hamnar i kommunledningen.

Så spelar bygdens lag

Fotboll Märsta IK spelade seriefinal på fredagskvällen mot Fanna, FC Arlanda spelar toppmöte mot Viggbyholm på lördagen. Serierna rullar vidare september ut!

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Toppstriden går vidare för Märsta IK och FC Arlanda. Det återstår 4-5 matcher för de flesta av bygdens lag innan serierna summeras.

Idrottsanläggningar kan få sponsrade namn

Sport Midgårdsvallen, Pinbackshallen, Ekillahallen, Ansgarsvallen... Klassiska namn på anläggningar som nu kan gå i graven när det blir möjligt för företag att köpa upp rätt till att namnge anläggningen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
connys