centrum_panorama_hostshopping
Herdeiro Lucau

Lucau avslutar karriären

Herdeiro Lucau kommer lägga skorna på hyllan oavsett om det blir avancemang eller inte för Skånela.

centrum_artikel_host

Efter en lång och framgångsrik karriär som avslutades med två säsonger i Skånela lägger Herdeiro Lucau skorna på hyllan. Lucau, född 1987, var en del av Skånelas P86 som vann SM-guld för A-pojkar och sedan JSM åren efter varandra. Han gjorde ett år i Skånelas herrlag innan flyttlasset gick till GUIF Eskilstuna där han varit i större delen av sin karriär, men han har även spelat i utländska klubbar som THW Kiel, Gummersbach, Valladolid och San Antonio. Utöver klubblagen har han spelat i både svenska och kongolesiska landslagen.
– Vi är mycket stolta över Lucau, han har varit en bra lagkapten i de två säsongerna han varit här. Han har dessutom varit en god representant för vår klubb genom hela sin karriär, ett gott föredöme och en god förebild ungdomar och barn, skriver Skånela IF i ett uttalande.

På onsdag gör Lucau sin sista hemmamatch i moderklubben, oavsett hur det går. Skånela möter Önnered i match 4, seger och man är klara för Handbollsligan. Förlust och det blir en femte match i Önnered. Den matchen blir i så fall hans sista, i annat fall blir match fyra hans sista om Skånela vinner.

pantamera_avc_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

brobygget_2024
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
connys
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna