centrum_panorama_hostshopping
Herdeiro LucaoFoto: Skånela IF

Lucao spelar VM med Kongo

Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

centrum_artikel_host

DR Kongo debuterar i VM sedan man utökat antalet lag från 24 till 32. Med i laget finns skånelaiten och Herdeiro Lucao. Lucao som är uppväxt i Märsta men född i Kongo. Han berättar för märsta.nu att han inte spelat i landslaget tidigare men varit med på läger och några träningsmatcher, dock inga officiella.

Lucao är nu en av tre målvakter i laget och han hoppas på speltid. Kongo har tuffa matcher mot Argentina, Danmark och Bahrain. Danmark är regerande mästare och Kongo ställs mot dem i andra matchen 17/1. Premiären sker mot Argentina 15/1 och avslutningen mot Bahrain 19/1.
– Det ska bli kul att möta en nation som Danmark, jag ser fram emot matchen, säger Lucao till märsta.nu

Kongo förbereder sig i Paris innan avresa till Egypten där VM hålls, laget tränar flera pass om dagen för att slipa på lagkemin. Lucao är den ende från Sverige men de flesta spelarna håller till i Europa. Inför säsongen valde Lucao att komma tillbaka till Skånela efter en tid utomlands och i Handbollsligan. Han har varit en viktig del i det Skånela som nu nosar på en kvalplats till Handbollsligan:
– Det har varit bra att vara tillbaka. Många nya saker att ta in och lära sig. det börjar bli bättre och bättre och det ska bli kul att komma tillbaka till del två av säsongen.

Skånela får nu klara sig utan Lucao i några matcher. Tanken var att flytta matcher enligt tränare Jimmy Karlsson, men på grund av att matcher redan flyttats på grund av covid-19 så spelar man enligt spelprogrammet så långt det går. Derbyt mot Rimbo kommer troligtvis att flyttas uppger Karlsson.

Du ser Handbolls-VM och Lucaos matcher på Viaplay

sap_sep23_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

pantamera_avc_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

nrh_sigtuna

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

joes-helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

hockeyskola_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

defacto_helsida
ica_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

moderat_fokus_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
socialdem_sep23_outsider
pantamera_out
nrh
moderat_bli_medlem
joes_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
hockeyskola_outsider
swedol_outsider