centrum_panorama_hostshopping
Herdeiro LucaoFoto: Skånela IF

Lucao spelar VM med Kongo

Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

centrum_artikel_host

DR Kongo debuterar i VM sedan man utökat antalet lag från 24 till 32. Med i laget finns skånelaiten och Herdeiro Lucao. Lucao som är uppväxt i Märsta men född i Kongo. Han berättar för märsta.nu att han inte spelat i landslaget tidigare men varit med på läger och några träningsmatcher, dock inga officiella.

Lucao är nu en av tre målvakter i laget och han hoppas på speltid. Kongo har tuffa matcher mot Argentina, Danmark och Bahrain. Danmark är regerande mästare och Kongo ställs mot dem i andra matchen 17/1. Premiären sker mot Argentina 15/1 och avslutningen mot Bahrain 19/1.
– Det ska bli kul att möta en nation som Danmark, jag ser fram emot matchen, säger Lucao till märsta.nu

Kongo förbereder sig i Paris innan avresa till Egypten där VM hålls, laget tränar flera pass om dagen för att slipa på lagkemin. Lucao är den ende från Sverige men de flesta spelarna håller till i Europa. Inför säsongen valde Lucao att komma tillbaka till Skånela efter en tid utomlands och i Handbollsligan. Han har varit en viktig del i det Skånela som nu nosar på en kvalplats till Handbollsligan:
– Det har varit bra att vara tillbaka. Många nya saker att ta in och lära sig. det börjar bli bättre och bättre och det ska bli kul att komma tillbaka till del två av säsongen.

Skånela får nu klara sig utan Lucao i några matcher. Tanken var att flytta matcher enligt tränare Jimmy Karlsson, men på grund av att matcher redan flyttats på grund av covid-19 så spelar man enligt spelprogrammet så långt det går. Derbyt mot Rimbo kommer troligtvis att flyttas uppger Karlsson.

Du ser Handbolls-VM och Lucaos matcher på Viaplay

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider