centrum_panorama_hostshopping
Lottor ska besöka Märsta för att informera om krigsförberedelserFoto: Pressbild

Lottor besöker Märsta station för att informera om krigsförberedelser

Lördagen den 20 april är det dags för Lottor att besöka Märsta station mellan kl. 11:00 och 13:00.

centrum_artikel_host

Lottorna kommer att vara närvarande på utvalda pendeltågsstationer från Nynäshamn/Södertälje till Bålsta/Uppsala för att prata om krisberedskap. Målet är att ge allmänheten information om hur man kan förbereda sig för kriser och eventuellt krig.

Lokala Lottakårer från regionen kommer att vara på plats för att dela ut information och svara på frågor.

Detta initiativ är en del av arbetet med att stärka det civila försvaret i Stockholm och förbereda oss för eventuella stora samhällsstörningar, kriser och krig. En viktig del av förberedelserna är att varje medborgare kan klara sig själv under en vecka utan hjälp från samhället, till exempel vid ett strömavbrott. Lottorna kommer att finnas på Märsta station för att informera om vad man kan göra för att vara förberedd inför krig och andra samhällsstörningar.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
seniormassa_pan

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out