sap_feb_pan
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Lönerna steg under pandemin

Snittlönen i kommunen har under pandemiåret ökat med 1400 kronor i månaden.

centrum_artikel_host

2018 var snittlönen i kommunen 31600 kronor, två år senare med pandemiåret 2020 i bagagluckan är snittlönen 33800 kronor, en ökning med 2200 kronor, bara mellan 2019 och 2020 steg lönen med 1400 kronor i månaden enligt statistik från SCB. Männen i kommunen har högre län än kvinnor, 34600 kronor/månad tjänar män och kvinnor 33 500 kronor/månad. Lönerna i kommunen är dock lägre än i de flesta andra kommuner. I Väsby är snittlönen 35 200 kronor i månaden och Sollentuna har länets högsta snittlöner med 37800 kronor/månad. Lägsta länen finns i Södertälje med 32900 kronor/månad.

fritidsbanken_sportlov

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

spedition_helsida

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

funkisfest_helsida

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

skridskodisco_helsida
connys_helsida
steningekompani_helsida
foraldranatverk_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

centrum_host_helsida
sportlov

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

pantamera_avc_helsida

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
foraldranatverk_outsider
connys
skridskodisco_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider