centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Lokförarna strejkar – resenärer drabbas

Imorgon kl: 03:00 kommer förarna på pendeltågen att gå ut i strejk. Detta meddelas i en kommuniké från fackförbundet för järnvägsanställda. Strejken kommer tyvärr att påverka alla som reser med pendeltågen och det beklagas djupt av fackförbundet.

centrum_artikel_host

Enligt kommunikén är anledningen till strejken att tågvärdar i säkerhetstjänst ska tas bort från tågen och ersättas med kameror. Fackförbundet menar att det är en ogenomtänkt åtgärd som kan leda till farliga situationer för både resenärer och personal.

”Vi tror inte att en enda stockholmare hade velat sitta på ett tåg med vetskapen att det bara finns en ansvarig person ombord, som i värsta fall vid en olyckshändelse kanske är satt helt ur spel. Detta med upp till 1800 resenärer, stillastående med två mil till närmsta station, mitt ute i skogen”, står det i kommunikén.

Fackförbundet riktar också skarp kritik mot tre politiker – Anton Fendert, Jens Sjöström och Kristofer Tamson – som de anser är ansvariga för beslutet att ta bort tågvärdarna. De kräver att beslutet rivs upp och att hot och repressalier mot personalen från arbetsgivaren upphör.

Strejken är planerad att starta imorgon klockan 03:00 och det är för närvarande oklart hur länge den kommer att pågå. Resenärer som planerar att ta pendeltågen imorgon uppmanas att försöka hitta andra transportmedel.

SL skriver på sin hemsida med anledning av beskedet att ”Protestaktioner kan påverka pendeltågstrafiken under måndagen. Förändringar kan ske med kort varsel. Håll dig uppdaterad inför din resa här på sl.se eller i SL-appen.”

Fotnot: Delar av denna text genererades med AI

pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

brobygget_2024

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys