vinter_pan
Foto: Pressbild/Hotell Kristina

Lokala näringslivet vill se ökad trygghet och minskad brottslighet

I höst kommer Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimat, men redan nu visar enkätsvar att kommunens företagare vill se minskad brottslighet och ökad trygghet.

centrum_artikel_host

Brottslighet och trygghetsfrågor är områden som kommunens företagare lyfter som viktiga i den årliga enkätundersökningen som Svenskt Näringsliv genomför. Resultatet presenteras i höst men idag offentliggjorde Svenskt Näringsliv några enkätsvar.
– Det är positivt att Sigtuna kommun redan jobbar aktivt med den frågan. Under våren har kommunen gjort en kartläggning tillsammans med lokala företag för att få en uppdaterad lägesbild för det fortsatta trygghetsarbetet, säger Jessica Drugge, tillförordnad regionchef Svenskt Näringsliv.

Företagare i Sigtuna är dock inte ensamma om att driva på frågor om trygghet och minskad brottslighet, i 19 av 26 kommuner är det en önskad prioriterad fråga. Dialog mellan kommun och företag anses också vara viktigt.
– 28 procent av företagen Sigtuna kommun anser att brottslighet och otrygghet påverkar dem negativt i deras vardag. Det är viktigt att kommunerna inkluderar de lokala företagen i det brottsförebyggande arbetet, enligt beräkningar kostar brottsligheten svenska företag över 100 miljarder kronor varje år, fortsätter Jessica Drugge.

nrh_sigtuna

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

vinter_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

connys_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

oppethus_dec

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

storemore_helsida
ica_helsida
joes-helsida
wenngarn_helsida

Meliva tar över Märsta Närvård

Näringsliv Meliva, en ledande vårdgivare i Sverige, har nyligen välkomnat två nya verksamheter, Kvartersakuten Mörby Centrum och Märsta Läkarhus/Märsta Närvård, till sitt nätverk.

Tufft för småföretagare i kommunen

Näringsliv Förutsättningarna för små företag i Sigtuna är sämre än i de flesta andra kommuner i landet, enligt en kartläggning av Småföretagarnas Riksförbund med hjälp av Småföretagarindex.

Stockholms Handelskammare: Arlanda kan förlora på SAS-försäljning

Näringsliv Stockholms Handelskammare oroas över konsekvenserna av Sveriges planer att avveckla sitt ägande i SAS och varnar för att Arlanda flygplats kan förlora ännu fler direktlinjer till affärskritiska destinationer. Flygplatsen har länge tappat mark gentemot konkurrenter som Kastrup och Vanda, där flygbolag och stater har investerat kraftfullt.

Weldegiorgis vann europeisk kocktävling

Näringsliv De pittoreska omgivningarna vid Rungstedgaard i Danmark var platsen för en kulinarisk uppgörelse den 7 oktober när Copper Skillet, världens främsta tävling för konferenscentralkockar, nådde sin europeiska höjdpunkt.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
ridskola_2020_outsider
storemore_out
vinter_outsider
joes_outsider
oppethus_out
pantamera_out
swedol_outsider
connys
nrh
wenngarn_outsider