Elias Hadaya i sin norska klubb för ett år sedan. Daniel Söderberg klar för Superettan där redan Niklas Söderberg finns. Foto: montage/märsta.nu

Lokala framgångar i elitfotbollen

Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

centrum_artikel_host

Bygdens representanter i elitfotbollen får ytterligare ett tillskott. Daniel Söderberg var nämligen med om att spela upp klassiska Sandviken till Superettan. Firandet skedde hemma på Jernvallen som 1958 var VM-arena. Hela 1881 åskådare såg den historiska matchen och Sandvikens återkomst till elitfotbollen. Söderberg svarade i år för sju mål på 23 matcher. Därmed blir det dubbelt Söderberg i Superettan, brodern Niklas spelar i Öster och har där gjort fem mål.

Öster lyckades inte nå kval till Allsvenskan. Den platsen kneps av Utsikten med Elias Hadaya i målet. Hadaya kommer nu att få kvala mot BP. Redan till helgen spelas troligtvis returen på Grimsta IP. Ett stenkast från kommunen för den som vill se bygdens fotbollspelare i elitfotbollen. Samtliga tre har för övrigt ett förflutet i Märsta IK.

slottsby_helsida
defacto_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
storemore_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

wenngarn_jul_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

ica_helsida

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nya framgångar för Kim Taekwondo

kampsport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
joes_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
slottsby_outsider
swedol_outsider
wnngarn_jul_outsider
connys
pantamera_out
storemore_out