eu_valet_panorama
Foto: Riksbanken

Lokala företagens utveckling lägre än i andra kommuner

Tillväxten bland kommunens företag i kommunen hör till de lägre nivåerna i länet enligt Syna.

centrum_artikel_host

Kreditupplysningsföretaget Syna har rankat kommunerna gällande hur företagen växer. Sigtuna hamnar på plats 23 av 26 baserat på hur mycket företagen anställt, ökat omsättningen och gått med vinst.
– Den här utmärkelsen bygger på verkliga fakta till skillnad från olika undersökningar som annars ofta utgår från personliga åsikter. Därför är den så viktig och därför rankas den så högt av både näringsliv och kommuner, säger Harald Stjerna, partner på Syna.

Ett stort antal företag uppfyller kriterierna men i jämförelse med andra i länet så hamnar alltså Sigtuna i botten. Väsby toppar följt av Norrtälje och Botkyrka. I botten finns Lidingö, Vaxholm, Danderyd och Sigtuna.

bygdensdag_helsida

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nationaldag_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
connys
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host