centrum_panorama_hostshopping
Lohake studerar på Arlandagymnasiet

Lohake i P18-landslaget

Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

centrum_artikel_host

Direkt från skolan till Brommapojkarnas seniorlagsträning, utstrålar Alfons engagemang och passion för sporten. Medan hans jämnåriga kanske tar deltidsjobb förtjänar Alfons sitt uppehälle genom att spela fotboll med sina vänner och konstaterar, ”Man ska verkligen inte klaga på det här livet.” rapporterar Universitetstidningen Läget.

Hans resa mot proffsfotbollen har varit lång, med start i Sigtuna, norr om Stockholm, där han började spela för Sigtuna IF vid fem års ålder. Kärleken till spelet växte där, omgiven av vänner. Vid tolv års ålder gick Alfons vidare till Djurgårdens IF:s akademi, vilket markerade början på hans allvarliga strävan efter fotboll. För att söka ytterligare utmaningar anslöt han sig till Brommapojkarnas välkända ungdomslag, en övergång som krävde en betydande anpassning till tempot och intensiteten på träningarna.

Trots utmaningarna utmärkte sig Alfons och erövrade platser i Brommapojkarnas U16-, U17- och U19-lag, där han spelade sida vid sida med några av Sveriges mest lovande talanger. Hans låneperiod på Täby FK gav värdefull erfarenhet av seniorfotboll och introducerade honom för spelets fysiska aspekter mot vuxna motståndare. Reflekterande över övergången erkänner Alfons den tuffare konkurrensen men förblir obeveklig.

Hans A-lagsdebut mot Halmstad i april var en kulmen på hans hårda arbete och beslutsamhet. Han beskriver det som ”otroligt roligt” och ser det som ett steg närmare att förverkliga sin långvariga dröm om att spela i Allsvenskan. Trots den konkurrensutsatta miljön, med endast 32 spelare i Brommapojkarnas seniorlag bland 4 000 aktiva spelare, tillskriver Alfons sin framgång till sin mentalitet och disciplin. Han betonar sin målinriktade inställning, noggranna träningsrutin och dedikation både till träning och kost.

Men hans engagemang för fotbollen har kommit med ett pris och påverkat hans akademiska studier och sociala liv. Ändå förblir Alfons orubblig i sina ambitioner, med blicken inställd på att säkra en regelbunden plats i Brommapojkarnas lineup och slutligen följa en karriär som professionell fotbollsspelare utomlands. Hans ultimata dröm? Att spela för Manchester City.

P18-landslaget meddelade nyligen att Alfons även ska spela i matcherna mot Ungern, 6-8 juni.

pantamera_avc_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

brobygget_2024
connys_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
centrum_outsider_host