centrum_panorama_hostshopping
Foto: WWF/Staffan Widstrand

Lodjur har observerades i kommunen

Lodjuren finns i norra delen av Stockholms län och enligt Länsstyrelsen har flera observationer skett i Sigtuna kommun efter nyår.

centrum_artikel_host

En inventering av lodjur pågår av Länsstyrelsen i Stockholm, det lär finnas 25-30 djur i länet. Via Länsstyrelsen kan man rapportera in observationer om lodjur som sedan verifieras av experter, två lodjur ska ha observerats i Sigtuna kommun öster om Arlanda. Lodjuret är fridlyst då det är utrotningshotat.

Det kan orsak en del skador på hos får men det lär finnas en större acceptans kring angrepp från lodjur än från varg, rapporterar P4 Stockholm. Ibland kan de även synas inne i städerna:
– De kan vandra igenom tättbebyggda områden och unga djur kan periodvis hålla till nära eller i samhällen, säger Arne Söderberg på Länsstyrelsen.

brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_tack_outsider
connys
nrh_sigtuna