eldsjal2024_pan
Sibtain Govani, Shiamuslimska församlingen, och Lola Svensson, projektledare, vi är ValstaFoto: Insändarbild

Ljusmanifestation i Valsta mot Kvinnovåld

Under torsdagskvällen var det Ljusmanifestation i Valsta för att minnas och markera mot kvinnovåld.

centrum_artikel_host

Ljusmanifestationen i Valsta arrangerades av Vi är Valsta i samarbete med flera andra organisationer. Bland annat deltog församlingar och föreningsliv. Kvinnojouren Sigtuna medverkade också. Det hölls tal från representanterna som framförde tankar om hur våld mot kvinnor och barn ska bekämpas.

Sibtain Govani, Shiamuslimska församlingen i Valsta, var en av talarna. Han berättar att församlingen varit aktiv och synlig i Valsta i över 40 år. Det är en självklarhet för dem att arbeta tillsammans för ett tryggt och säkert Valsta.
– Det är en självklarhet för oss att delta på Ljusmanifestationen som anordnas årligen i Valsta då vi får chansen att markera vår ståndpunkt och vår nollvision gällande våldet mot kvinnor och barn. Vi får även på så sätt chansen att träffa och utöka vårt samarbete med t ex kommunen, kvinnojouren, Svenska kyrkan samt andra föreningar och samverka med dessa parter kring hur vi aktivt kan arbeta tillsammans för att minimera våldet och hur vi kan uppmärksamma och hjälpa de kvinnor i våra respektive föreningar som är utsatta för våld i hemmet, berättar Govani.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida
storemore_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
connys
pantamera_out
storemore_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host