vinter_pan
Sibtain Govani med Lola Svensson från Vi är ValstaFoto: Insändarbild

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

centrum_artikel_host

Den årliga ljusmanifestationen för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor i världen hölls på torsdagskvällen i Valsta. Bland talarna fanns Valsta stadsdelsförening, Kvinnojouren, Svenska Kyrkan och Shiamuslimska föreningen i Valsta. För de sistnämnda var det en självklarhet att medverka i år igen.
– Vi som är aktiva i föreningar måste bli bättre på att uppmärksamma ämnet. Våld mot kvinnor är ett stort hinder för jämställdhet i samhället, således ligger det i allas vårat intresse att arbeta tillsammans i denna fråga. Alla kvinnor i samhället är våra mammor, systrar och döttrar och det är viktigt att vi alla arbetar tillsammans för att kunna skapa förändring, säger Sibtain Govani, representant för Shiamuslimska församlingen i Valsta.

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

connys_helsida
storemore_helsida
oppethus_dec
slottsby_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

centrum_host_helsida
defacto_helsida
joes-helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

nrh_sigtuna
vinter_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
oppethus_out
vinter_outsider
storemore_out
slottsby_outsider
nrh
connys
swedol_outsider
joes_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host