centrum_panorama_hostshopping
Sibtain Govani med Lola Svensson från Vi är ValstaFoto: Insändarbild

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

centrum_artikel_host

Den årliga ljusmanifestationen för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor i världen hölls på torsdagskvällen i Valsta. Bland talarna fanns Valsta stadsdelsförening, Kvinnojouren, Svenska Kyrkan och Shiamuslimska föreningen i Valsta. För de sistnämnda var det en självklarhet att medverka i år igen.
– Vi som är aktiva i föreningar måste bli bättre på att uppmärksamma ämnet. Våld mot kvinnor är ett stort hinder för jämställdhet i samhället, således ligger det i allas vårat intresse att arbeta tillsammans i denna fråga. Alla kvinnor i samhället är våra mammor, systrar och döttrar och det är viktigt att vi alla arbetar tillsammans för att kunna skapa förändring, säger Sibtain Govani, representant för Shiamuslimska församlingen i Valsta.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

humbacken_helsida
oppethus_helsida_2023
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
swedol_outsider
connys
humbacken_outsider
pantamera_out
oppethus_agy_2023_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider