moderat_pan_nov
Mannen sköts mitt på ljusa dagen inför flera vittnenFoto: Magnus Granhagen

Livstids fängelse för mord

En 23-årig man från Märsta döms till livstids fängelse för mordet vid busshållplatsen i Steninge i höstas.

centrum_artikel_host

Den man som under en tid varit misstänkt för mordet vid busshållplatsen i Steninge döms till livstids fängelse.

Attunda tingsrätt meddelade domen för mordet vid en busshållsplats i Steninge i oktober förra året. En 23-årig man döms till livstids fängelse. Rätten anser att det finns teknisk bevisning som knyter 23-åringen till mordet, bland annat DNA på patroner som hittats, jackan han hade på sig har hittats hos hans bror, hans telefon har också kopplats upp i närheten vid den aktuella tidpunkten. Bevisningen är övertygande menar tingsrätten.

Något motiv för mordet har man inte lyckats bevisa men rätten skriver att det kan röra sig om ett vansinnesdåd, misstag eller att han skjutit mannen åt någon annan. Det finns enligt rätten inget som talar för att 23-åringen inte skulle ha skjutit mannen, oavsett motiv eller inte. Han har också haft konversationer om vapen och skjutningar.

humbacken_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_host_helsida
oppethus_helsida_2023
connys_helsida
moderat_pan_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
nrh
centrum_outsider_host
humbacken_outsider
oppethus_agy_2023_outsider