centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild/Destination Sigtuna

Litteraturfestivalen ställs in i år

Sigtuna Litteraturfestival som skulle ägt rum om några veckor ställs in: - Den främsta anledningen är tråkigt nog tidsbrist, säger Anna Lakmaker, VD för Destination Sigtuna.

centrum_artikel_host

Efter två år med pandemi skulle Sigtuna Litteraturfestival i år göra comeback i maj. Men bara med några veckor kvar så kommer besked om att den ställs in. Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna, uppger för märsta.nu att tiden efter restriktioner och rivstarter blev alldeles för kort. Men man ska utforma en plan för hus festivalen ska komma tillbaka. Lakmaker säger att litteraturen är en viktig del av destinationen Sigtuna.
– Det är många aktörer och medverkande som är involverade i festivalens planerande och alla vittnar om ett stort engagemang för festivalen och en vilja att ta den framåt.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Slutreplik: Efterkonstruktioner från (S)

Insändare När ärendet behandlades i kommunstyrelsen var Socialdemokraternas talesperson väldigt tydlig – detta handlade bara om att det var en så kallad privat aktör som skulle få bedriva sin verksamhet i Humlegården. Nu försöker man blanda bort korten för dig som läsare genom att komma med andra, helt nya, argument. Man kan undra vilka det är som borde hålla sig till sanningen.

brobygget_2024
mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
brobygget_outsider