vinter_pan
Foto: Norrtälje kommun

Liten nedgång i antalet smittade

Antalet smittade i kommunen minskar återigen men är kvar på en hög nivå.

centrum_artikel_host
82 bekräftade fall av covid-19 konstaterades i kommunen under vecka 3. Totalt under pandemin har nu 2152 personer smittats i kommunen. Kommunens siffror är nu på samma nivå som under vecka 45. Det är nu fjärde veckan i rad som fallen minskar i kommunen.
På regionnivå är det 3551 fall och 23 avlidna för vecka 3. Fallen minskar kraftigt i Stockholm och är nu på nivå med vecka 44. Totalt i regionen har 3643 personer avlidit.
–  Även om vi ser en fortsatt nedgång av sjukvårdsbehovet är det viktigt att vi, var och en, fortsätter att hålla avstånd, stannar hemma och beställer hemtest vid symtom, fortsätter att arbeta hemifrån och minskar sociala kontakter så långt som möjligt. Internationella erfarenheter visar att flera veckors nedgång kan följas av förnyad uppgång av sjukvårdsbehovet. En ny ökning av sjukvårdsbehovet vill vi undvika till varje pris, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

centrum_host_helsida
storemore_helsida
joes-helsida
connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

slottsby_helsida
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

defacto_helsida
ica_helsida
vinter_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

oppethus_dec
nrh_sigtuna

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
swedol_outsider
oppethus_out
joes_outsider
connys
centrum_outsider_host
slottsby_outsider
nrh
vinter_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out