valstadagen_pan
Foto: Norrtälje kommun

Liten nedgång i antalet smittade

Antalet smittade i kommunen minskar återigen men är kvar på en hög nivå.

centrum_artikel_host
82 bekräftade fall av covid-19 konstaterades i kommunen under vecka 3. Totalt under pandemin har nu 2152 personer smittats i kommunen. Kommunens siffror är nu på samma nivå som under vecka 45. Det är nu fjärde veckan i rad som fallen minskar i kommunen.
På regionnivå är det 3551 fall och 23 avlidna för vecka 3. Fallen minskar kraftigt i Stockholm och är nu på nivå med vecka 44. Totalt i regionen har 3643 personer avlidit.
–  Även om vi ser en fortsatt nedgång av sjukvårdsbehovet är det viktigt att vi, var och en, fortsätter att hålla avstånd, stannar hemma och beställer hemtest vid symtom, fortsätter att arbeta hemifrån och minskar sociala kontakter så långt som möjligt. Internationella erfarenheter visar att flera veckors nedgång kan följas av förnyad uppgång av sjukvårdsbehovet. En ny ökning av sjukvårdsbehovet vill vi undvika till varje pris, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

valstadagen
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

elon_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

joes-helsida
mp_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

defacto_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

nrh_sigtuna

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
valstadagen_outsider
nrh
student_outsider
connys
mp_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
wenngarn_outsider
swedol_outsider