eldsjal2024_pan

Linjer och avgångar ställs in

Stockholm Lokaltrafik (SL) inleder sin hösttidtabell på måndag, men det kommer att vara en del förändringar jämfört med tidigare planer. En linje har dragits in och antalet avgångar har minskats, med hänvisning till en pågående personalbrist inom företaget.

centrum_artikel_host

Sophie Gunnarsson, presskommunikatör på SL, uppger för SVT Stockholm att beslutet att minska antalet avgångar har fattats för att hantera den pågående bristen på personal. Denna brist har varit ett problem sedan pandemin började och utbildningstakten för ny personal saktade ned. Enligt MTR, företaget som driver tågtrafiken, krävs det nu 80 nya lokförare för att kunna återgå till full trafik på pendeltågslinjerna.

”Det är beklagligt att våra resenärer påverkas, men vi har gjort detta för att skapa mer förutsägbarhet för resenärerna”, kommenterade Sophie Gunnarsson enligt SVT Stockholm.

Historiskt sett har det varit en del turbulens kring pendeltågstrafiken. Tidigare under våren drabbades resenärer av strejker bland lokförare och regionen fattade det kontroversiella beslutet att ta bort tågvärdar från vissa tåg. Dessa händelser har bidragit till de utmaningar som SL nu står inför med att upprätthålla en stabil och pålitlig tågtrafik.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

mp_helsida_eu

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida
centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider