kommun_skoterska
Foto: Magnus Granhagen

Lindberg visade vägen mot Tyresö

Skånela tog en klar seger mot Tyresö hemma i Vikingahallen med 29-22 (15-13) efter åtta mål av Simon Lindberg.

centrum_artikel_host

Jimmy Karlsson aviserade sin avgång före matchen mot Tyresö. Det hindrade inte hans manskap från att ta en betryggande seger. Karlsson lämnar dock dörren öppen för att fortsätta leda laget om man går upp i Handbollsligan. Han meddelar i sms till märsta.nu att han kommer ta den diskussionen då om det är aktuellt.

Tyresö var numret för litet. Skånela häll dem till 22 mål. Matchen kunde och borde ha punkterat redan i paus när Skånela ledde med 14-9 bland annat. Tyresö ryckte upp sig sista minuterna och putsade till paussiffran till 15-13. I andra fortsatte Tyresö på den inslagna banan och var uppe i 17-17 innan Skånela bestämde sig för att nu får det vara nog. Sista 20 vinner Skånela med 12-5 och totalt blev det 29-22. Skånela befäster sin kvalplats och har både matcher tillgodo på Varberg som jagar under och fyra poäng. Närmast blir det hemmamatch mot Karlskrona på söndag.

Målen
Lindberg 8, Tapper 6, Näslund 5, Lindholm 4, Broman 3, Omerovic 2, Wärnmark 1

defacto_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll De flesta serier är nu färdigspelade. Märsta IK krigar på i trean för att undvika kval. Rosersbergs IK spelar sista matchen för säsongen på söndag

nrh_sigtuna
herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
mp_ute_helsida
adhd_kommun
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

joes-helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

centrum_host_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

ica_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_skoterska_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out
connys
mp_ute_outsider
kommun_adhd_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
joes_outsider