defacto_pan2020
Foto: Magnus Granhagen

Lindberg visade vägen mot Tyresö

Skånela tog en klar seger mot Tyresö hemma i Vikingahallen med 29-22 (15-13) efter åtta mål av Simon Lindberg.

centrum_artikel_host

Jimmy Karlsson aviserade sin avgång före matchen mot Tyresö. Det hindrade inte hans manskap från att ta en betryggande seger. Karlsson lämnar dock dörren öppen för att fortsätta leda laget om man går upp i Handbollsligan. Han meddelar i sms till märsta.nu att han kommer ta den diskussionen då om det är aktuellt.

Tyresö var numret för litet. Skånela häll dem till 22 mål. Matchen kunde och borde ha punkterat redan i paus när Skånela ledde med 14-9 bland annat. Tyresö ryckte upp sig sista minuterna och putsade till paussiffran till 15-13. I andra fortsatte Tyresö på den inslagna banan och var uppe i 17-17 innan Skånela bestämde sig för att nu får det vara nog. Sista 20 vinner Skånela med 12-5 och totalt blev det 29-22. Skånela befäster sin kvalplats och har både matcher tillgodo på Varberg som jagar under och fyra poäng. Närmast blir det hemmamatch mot Karlskrona på söndag.

Målen
Lindberg 8, Tapper 6, Näslund 5, Lindholm 4, Broman 3, Omerovic 2, Wärnmark 1

pantamera_avc_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

defacto_helsida
ica_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

connys_helsida
joes-helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

dack_helsida
EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

centrum_host_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
joes_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
dack_outsider
swedol_outsider
nrh
ica_outsider