eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild

Lidl kan utses till Årets bygge

Lidl i Sigtuna stadsängar tävlar om det prestigefyllda priset Årets bygge.

centrum_artikel_host

Lidl invigdes för några veckor sedan i Sigtuna stadsängar och blev den 200:e butiken som Lidl etablerar i Sverige. Nu är fastigheten med och tävlar om priset som Årets Bygge. Byggnaden är BREEAM-certifierad som tecken på att den uppfyller högt ställda miljökriterier. Den är byggd i trä med grässlätt tak, det finns också solceller på taket. Byggnaden rymmer också gymmet WE och Olssons Kött.
– Lidl i Sigtuna Stadsängar är unik då den är ett resultat av en intensiv medborgardialog där invånarna i Sigtuna har varit med och utformat den saluhall vi byggt. Vi har också tagit den nya stadsdelens höga ambitioner inom hållbarhet till oss och byggt en butik som präglas extra mycket av ett klimat- och miljötänkande. Det är väldigt roligt att vår 200e butik är med och tävlar om att bli ”Årets Bygge”, säger Jonas Strömvall, fastighetschef Region Stockholm på Lidl Sverige.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

spedition_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

mp_helsida_eu

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

storemore_helsida
steningekompani_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
pantamera_out
stentekompani_outsider
spedition_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
storemore_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
connys