eldsjal2024_pan

Liberalerna vill införa seniorråd

Liberalerna i Sigtuna kommun lade i torsdags förslag om att införa ett seniorråd i kommunen.

centrum_artikel_host

På torsdagskvällens kommunfullmäktigesammanträde presenterade Liberalerna i Sigtuna kommun ett förslag om införandet av ett Seniorråd. Syftet med detta initiativ var att stärka seniorernas röst och därigenom stärka demokratin ytterligare. Det framfördes att Sigtuna kommun är en av endast fyra kommuner som saknar ett sådant råd.

Förslaget betonade vikten av inkludering och att alla medborgares åsikter ska bidra till kommunens framtid. Målet var att skapa en mer inkluderande kommun där varje röst är viktig, och där de äldres visdom och erfarenhet skulle ligga till grund för beslut som är klokare och mer hållbara.

eldsjal2024_helsida
storemore_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
mp_eu_outsider
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host