centrum_panorama_hostshopping
Anders Eriksson (L) ordförande. Foto: Pressbild

Liberalerna starta om seniorrådet i kommunen

Liberalerna vill att seniorrådet som lades ner 2020 återupptas: – Äldre, som utgör en växande andel av befolkningen, har specifika behov och erfarenheter som måste beaktas för att Sigtuna kommun ska kunna erbjuda tjänster och stöd som verkligen möter deras förväntningar och förbättrar deras livskvalitet, uppger Liberalernas ordförande Anders Eriksson för tidningen Senioren.

centrum_artikel_host

2020 valde den borgerliga kommunledningen att lägga ner Seniorrådet. Med verkade i beslutet gjorde även Liberalerna som dock nu driver frågan om att starta upp det igen rapporterar tidningen Senioren. Anledningen är att inkludera äldre i beslutsprocesserna på ett meningsfullt sätt. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) menar att rådet inte var representativt eftersom mer än hälften av ledamöterna som SPF Seniorerna och PRO tillsatte även var förtroendevalda politiker som satt i kommunfullmäktige.

Enligt Holst engagerar även de två organisationerna färre än 30 procent av de invånare i kommunen som är över 65 år. Liberalerna skrev en motion om att återinrätta rådet som finns i 286 av 290 kommuner, enbart i fyra kommuner saknas det således ett råd.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Nyheter I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Nyheter SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Nyheter Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

1:a maj

Så firades första maj i Valsta

Nyheter Socialdemokraterna höll 1 maj-firande i Valsta Centrum. LO:s ungsekreterare Elsa Alm höll tal tillsammans med Marie Axelsson och Ann-Bly Lässman.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
klara_outsider
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider