eu_valet_panorama
Pernilla BergqvistFoto: Pressbild

Liberalerna positiva till Regnbågskoalitionen

Kommunledningen kan regera vidare om man återupplivar Regnbågskoalitionen från 2017-2018. Något som Liberalerna är positiva till.

centrum_artikel_host

Hösten 2017 efter Uppdrag gransknings program om Socialdemokraterna avbröt både Liberalerna och Miljöpartiet samarbetet med Socialdemokraterna. Istället bildades en bred så kallad Regnbågskoaliton som Olov Holst ledde. En konstellation som inkluderade sex av fullmäktiges nio partier.

Om Regnbågskoalitionen återupplivas kan nuvarande kommunledning regera vidare men med MP som ny medlem. Liberalernas Pernilla Bergqvist är även positiv till en koalition med Miljöpartiet.
– Det har fungerat bra tidigare när vi hade regnbågskoalitionen med MP.

Pernilla Bergqvist vidhåller under måndagskvällen att det är uteslutet att Liberalerna sitter i samma kommunledning som SD.
– De får rösta som de vill men mitt parti kommer inte bidra till att de får igenom eventuella önskemål.

sigtunakampen_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

sigtunakampen_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
connys