sap_feb_pan
Pernilla Bergqvist (L), Anders Eriksson (L), Johan Stomberg (C) och Gill Brodin (C)Foto: Pressbild

Liberalerna och Centerpartiet kommenterar den nya kommunledningen

Liberalerna och Centerpartiet skriver i ett pressmeddelande att de beklagar utvecklingen som lett fram till en ny kommunledning.

centrum_artikel_host

På tidsdagen meddelande Moderaterna att den nya kommunledningen framöver kommer att inkludera även SD mot att Liberalerna och Centerpartiet lämnas utanför. Anledningen var ett skadat förtroende efter att C och L hoppat av kommunledningen på grund av Olov Holst. Liberalerna och Centerpartiet beklagar den nya konstellationen:
– C och L:s tidigare avhopp berodde på en arbetsmiljöproblematik kopplat till en person. Vi har hela tiden varit tydliga med att vi gärna samarbetar med alla andra politiker i kommunledningen. Att stå upp mot härskartekniker och osunt ledarskap är nödvändigt och det måste råda nolltolerans för sådant beteende som skapar otrygga arbetsplatser och psykisk ohälsa. Vi kommer arbeta vidare med frågan om ledarskapskulturen och arbetsmiljön inom Sigtuna Kommun, skriver fyra av partiets företrädare i ett pressmeddelande.

Liberalerna och Centerpartiet får nu gå i opposition. Det blir dem varse om redan på kommande fullmäktige där en budget ska klubbas för 2024.
– När vi nu kommer bli en del av oppositionen så kommer vi att agera professionellt, engagerat och med fair-play. Vi ser fram emot konstruktiva diskussioner och debatter framöver och vi kommer som alltid göra vårt bästa för en positiv utveckling för Sigtuna kommun.

Allt fler nöjda med hemtjänsten

Notiser Inför årsskiftet presenterades 2023 års resultat för Hemtjänstindex, som mäter kvaliteten på hemtjänsten i samtliga av Sveriges kommuner. Undersökningen tar hänsyn till de områden som seniorer anser vara viktigast: information, biståndshandläggning, utförande samt stöd och utveckling.

skridskodisco_helsida

SL i samarbete för fossilfri framtid

Notiser Shift2Access är ett banbrytande samarbete där Trafikförvaltningen i Region Stockholm, tillsammans med Region Skåne och Västra Götalandsregionen, strävar efter att utveckla innovativa lösningar för en fossilfri, inkluderande och resurseffektiv framtid.

pantamera_avc_helsida
funkisfest_helsida
steningekompani_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
foraldranatverk_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
nrh_sigtuna
foraldranatverk_outsider
pantamera_out
skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider