defacto_pan2020
Pernilla Bergqvist och Anders ErikssonFoto: Liberalerna i Sigtuna kommun/montage märsta.nu

Liberalerna nyckeln till borgerlig regering

Liberalerna lägger grunden för att en borgerlig regering ska kunna lösa de stora samhällsproblemen. Vi vill skapa en bättre skola i hela landet och att integrationen ska innebära både krav och möjligheter.

centrum_artikel_host

Nu har riksdagen röstat om ett misstroende för Stefan Löfvens regering. Då finns inte förutsättningar för Januariavtalet. Vi Liberaler har redan fattat ett tydligt beslut. Vi är beredda att prata med alla riksdagens partier för att Sverige ska få ett bättre och effektivare ledarskap.

Vi vill genomföra en kraftfull liberal reformagenda i en borgerlig regering. Det behövs en kunskapsskola som ger varje elev kunskaper för att få jobb eller studera vidare. Det ska råda studiero genom hela skolgången så att alla kan känna motivation och trygghet i skolan.

Det kan Liberalerna uppnå inom borgerligheten, istället för i det konfliktfyllda samarbete som nu har upplösts. Borgerligheten delar syn på att det ska löna sig bättre att arbeta och att rättsstaten ska återupprättas.

Vi ska inte ha några utsatta områden. Ingens frihet ska längre få begränsas av gängkriminella, klaner eller religiösa extremister. Varje barn måste få känna att de växer upp i möjligheternas land, oavsett var i Sverige de bor.

Liberalerna är en röst för en borgerlig regering förankrad i mitten som prioriterar skolan och integrationen. Vi kommer alltid stå upp för tydliga liberala värden, där alla får förutsättningar och möjligheter att ta ansvar för sitt liv. Du ska göra din plikt men också kräva din rätt.

Dagens samhällsproblem kräver en ny start för Sverige med liberala lösningar. Det görs bäst i en borgerlig regering. Liberalerna är nyckeln i en sådan regeringsbildning.

  • Anders Eriksson, Partiföreningsordförande för Liberalerna i Sigtuna kommun
  • Pernilla Bergqvist, Gruppledare för Liberalerna i Sigtuna kommun

Kvinna, liv, frihet

Insändare Tre ord som borde vara självklara under årets alla dagar. Inte bara den åttonde mars, på internationella kvinnodagen.

joes-helsida
connys_helsida

repliken: Moderaterna har tappat kontrollen

Insändare Aktörer som inte kan leverera god omsorg av våra äldre ska motverkas, inte belönas med förlängda avtal. Idag har Sigtuna kommun Sveriges tredje lägsta brukarnöjdhet inom hemtjänsten samtidigt som kommunens särskilda boenden har tredje lägst brukarnöjdhet bland Stockholms läns kommuner, enligt socialstyrelsen. Ändå menar den moderatledda kommunledningen att införandet av valfriheten är en kvalitetshöjande insats.

Valfrihet för Sigtuna kommuns äldre är nu på plats

Insändare Den politiska ledningen i Sigtuna kommun har allt sedan den tillträdde arbetat intensivt för ökad valfrihet inom äldreomsorgen, eller för den delen inom alla kommunala välfärdstjänster. Vi ser det som självklart idag att kunna välja läkarmottagning, tandläkare, sjukhustjänster och apotek, men inom äldreomsorgen har det dröjt. Kommunen har varit bunden av avtal som hindrat valfrihet. Dessa har nu löpt ut och nya avtal som istället öppnar upp för valfrihet är på plats, vilket aldrig hade hänt med en Socialdemokratiskt ledd kommunledning.

dack_helsida

Personalfientlig politik drabbar Märstas pendlare

Insändare Personalfientlig politik drabbar Märstas pendlare Märstabor som tar SL:s pendeltåg till jobbet är luttrade vid det här laget. De senaste åren har bjudit på många inställda avgångar och förseningar. Resenärer tvingas ständigt ha en plan b i bakfickan för att ta sig hem eller till jobbet om kollektivtrafiken sviker.

defacto_helsida
ica_helsida

repliken: Plakatpolitik löser inte problemet

Insändare I en insändare skriver Miljöpartiet (MP) att vi i den styrande kommunledningen vill skydda skjutandet av fyrverkerier. Det stämmer inte. Vi tror att samtliga partier i Kommunfullmäktige är överens om att det vore bra med begränsningar eller till och med förbud mot smällare och fyrverkerier på allmän plats. Däremot anser vi att vi måste angripa problemet på ett sätt som både har stöd i lagstiftningen och har en möjlighet att fungera på riktigt.

Inskränkt frihet för vem?

Insändare Nyårsafton och andra högtider ska vara festliga för dem som vill fira. Miljöpartiet vill att Sigtuna, som flera andra kommuner, ordnar ett nyårsfirande för kommuninvånarna med till exempel en ljusshow, som är vacker utan att vara skrämmande för människor och djur.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
gott nytt år

Olov Holsts Nyårskrönika

Insändare Det är dags att lämna 2022 bakom oss. Ett dramatiskt år som skakat om hela världen genom Putins hänsynslösa krig i Ukraina.

slutreplik: Ömma tår?

Insändare Olov Holst och Mats Weibull tycker sig ha lyckats med att ”fräscha upp” de centrala delarna av Sigtuna stad, inbegripet hamnplan. Där är vi oense.

höjda taxorna

slutreplik Barnperspektivet saknas

Insändare Inte någonstans i sitt svar på vår kritik om de höjda taxorna nämner Lars Björling(SfS) att han tillsammans med resten av den moderatledda kommunledningen med stöd av SD redan har lagt ett sparbeting 2023 på skola, äldreomsorg, socialtjänst och kultur- och fritid.

S säger NEJ till höjda föreningstaxor

Insändare Under det moderatledda styret har taxorna för plan-hall och lokalhyror ökat med hela 40%. Även badavgifterna på Midgårdsbadet har ökat med 40%. Igår röstades ännu en höjning igenom i kommunfullmäktige.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
dack_outsider
ica_outsider
nrh
connys
joes_outsider
pantamera_out