socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Daniel Iskander

Liberalerna kritiska till nedskärningar i bibliotekets öppettider

Tidigare i veckan kom besked från Sigtuna kommun om att Märstas bibliotek kommer att få nedskärningar i öppettiderna. Ett beslut som Liberalerna är kritiska till.

centrum_artikel_host

Liberalerna har meddelat att de motsätter sig nedskärningar i öppettiderna för Märstas bibliotek. Partiet hävdar att budgetnedskärningar riskerar att minska tillgängligheten för de som värdesätter lärande och gemenskap.

”Vi säger ett bestämt ’Nej’ till dessa nedskärningar. När vi presenterade vår budget förra hösten inkluderade vi de nödvändiga medlen för att bibehålla bibliotekets öppettider. Tyvärr röstades vår budget ner,” förklarar partiet.

Liberalerna betonar bibliotekets betydelse som en källa till kunskap och en mötesplats för människor i alla åldrar. De anser att varje begränsning av bibliotekets funktioner är ett hot mot demokratin och det gemensamma framtidsperspektivet.

”Från studenter som söker kunskap till seniorer som finner glädje i böckernas värld – vi måste stå upp för Märstas bibliotek. Denna plats berikar våra liv med mer än bara böcker; den bidrar till vår digitala kompetens och stärker vår sociala sammanhållning,” tillägger partiet.

Liberalerna uppmanar till en gemensam insats för att skydda biblioteket och dess roll i samhället.

eldsjal2024_helsida
forstamaj_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

mp_helsida_eu

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
pantamera_out