centrum_panorama_hostshopping

Liberaler ber (C) ta ställning om (SD)

Liberalerna i Sigtuna kommun är frågande till vart Centerpartiet står gällande samarbete med Sverigedemokraterna skickade med anledning av det ett öppet brev.

centrum_artikel_host

Med anledning av Moderatledaren Anna Kinberg-Batras utspel om att lägga en gemensam alliansbudget sa Olov Holst (M) i Sigtuna att det inte längre håller att låtsas som att Sverigedemokraterna inte finns.

Liberalerna i Sigtuna kommun undrar om Centerpartiet är beredda att sätta sig i beroendeställning av (SD) i fullmäktige:
– Avser Centerpartiet i Sigtuna kommun att, liksom efter valet 2014, vara villiga att bilda en majoritet beroende av Sverigedemokraterna? Alternativt, har ni lokalt nu intagit samma linje som ert parti på riksplanet att inte göra er beroende av Sverigedemokraterna för att styra, skriver Dan Rosenholm och Pernilla Bergqvist i brevet.

Gill Brodin som är gruppledare för Centerpartiet tackar för historielektionen i svaret men poängterar att man aldrig ställts inför valet att sitta i kommunstyre i direkt beroendeförhållande till (SD).
– Vi gör det inte nu och vi kommer inte att göra det sen heller, svarar Brodin.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host