vintermarknad_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Lekplatser avvecklas när nya utvecklas

Kommunen inleder ett arbete med att utveckla lekplatser, i samband med det kommer några att avvecklas.

centrum_artikel_host

Fler lekparker i kommunen kommer att avvecklas eftersom de är för gamla eller i behov av omfattande investeringsbehov. I kombination med att kommunen satsar på nya lekplatser så läggs de istället ner. Bland annat drabbar det Barrvägen.
– Den ska läggas ned trots att den i stort sett används dagligen och rustades upp så sent som för ngr år sedan. Dessutom har kommunen beslutat om nedläggningarna utan att tillfråga oss boende i kommunen som är besökare av lekparkerna vad vi tycker, säger en läsare till märsta.nu

Det kommer att bli områdeslekplatser medan närlekplatser avvecklas, förklararSigtuna kommun.
– Vi utvecklar några av närlekplatserna till områdeslekplatser för skapa ett större lekvärde för fler i området. Den stora befintliga gräsytan vid Barrvägen kommer fortfarande skötas av kommunen och där finns goda möjligheter för spontan lek, fotboll, brännboll och kubbspel etcetera, säger Åsa Aalto, infrastrukturchef Sigtuna kommun.

Lekplatserna ska komplettera varandra och de nya områdeslekplatserna har tagits fram i dialog med invånare. De nya ska möta tillgänglighet och behov.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

agy_oppethus
dackskifte_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

vintermarknad_helsida
moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida
defacto_helsida
julmarknad_2022

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider
marknaden_outsider
nrh
pantamera_out
connys