centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Lekplatser avvecklas när nya utvecklas

Kommunen inleder ett arbete med att utveckla lekplatser, i samband med det kommer några att avvecklas.

centrum_artikel_host

Fler lekparker i kommunen kommer att avvecklas eftersom de är för gamla eller i behov av omfattande investeringsbehov. I kombination med att kommunen satsar på nya lekplatser så läggs de istället ner. Bland annat drabbar det Barrvägen.
– Den ska läggas ned trots att den i stort sett används dagligen och rustades upp så sent som för ngr år sedan. Dessutom har kommunen beslutat om nedläggningarna utan att tillfråga oss boende i kommunen som är besökare av lekparkerna vad vi tycker, säger en läsare till märsta.nu

Det kommer att bli områdeslekplatser medan närlekplatser avvecklas, förklararSigtuna kommun.
– Vi utvecklar några av närlekplatserna till områdeslekplatser för skapa ett större lekvärde för fler i området. Den stora befintliga gräsytan vid Barrvägen kommer fortfarande skötas av kommunen och där finns goda möjligheter för spontan lek, fotboll, brännboll och kubbspel etcetera, säger Åsa Aalto, infrastrukturchef Sigtuna kommun.

Lekplatserna ska komplettera varandra och de nya områdeslekplatserna har tagits fram i dialog med invånare. De nya ska möta tillgänglighet och behov.

yrkesutbildning
defacto_helsida
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

connys_helsida
ica_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ica_outsider
pantamera_out