nationaldagen_pan
Lea Heed i samband med plockning i marsFoto: Privat

Lea Heed kan prisas för miljöengagemanget

Tonåringen Lea Heed som flera gånger plockat skräp runt om i kommunen kan utses till Årets ungdomshjälte av Aftonbladet.

centrum_artikel_host

Lea Heed har samlat till skräpplockning runt om i kommunen, hon och hennes initiativ lockar med kamratskap och fika. Hennes event via Facebook går ut på fika och plocka skräp. Nu kan hon utses till Årets ungdomshjälte.
– Det började med att jag och mina kompisar pratade om ”tänk om vi var fler människor som plockade skräp”. Det känns så hopplöst när man är ensam. För det är så här mycket skräp och så är man en person med en liten påse, säger Lea till Aftonbladet.

17-årige Lea bor i Sigtuna och studerar till singer/songwriter i Hammarby sjöstad. Hon har ett stort engagemang för miljöfrågor. Hon älskar naturen och blir upprörd över skräpet i naturen. Gruppen på Facebook heter Untrash Sigtuna. Sigtuna kommuns ungsomscoach Nike har också hjälpt till att få igång projektet. Kommunen har bidragit med pengar till skräpplockarpinnar, påsar och fika. Nu är det många som plockar skräp och fikar. Man blir alltid bjuden på kaffe, saft bullar och kakor.

Konceptet har spridit sig vidare och det ska öppna i Älvsjö där en av hennes kompisar vill starta upp Untrash Älvsjö. Hon välkomnar fler grupper på andra orter. I december får vi veta om Lea Heed vinner priset då Svenska hjältar-galan sänds via Aftonbladet.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

mp_helsida_eu
connys_helsida
centrum_host_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

bygdensdag_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out