centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Lastbilar får omkörningsförbud på E4:an

Från och med fredag 20:e januari blir det förbjudet för tung lastbil att köra om i vänster fil på E4:an mellan Arlanda-Södertälje.

centrum_artikel_host

Omkörningsförbudet för tung lastbil i det vänstra körfältet utökas till att omfatta hela E4:an mellan Södertälje-Arlanda.
– Med omkörningsförbudet för de tunga lastbilarna minskar risken att vägen korkar igen vilket är särskilt viktigt för utryckningsfordon som ambulans och brandkår. Med omkörningsförbudet ökar möjligheten för räddningsgata, berättar Niklas Holmgård, trafikingenjör på Trafikverket.

Syftet är att öka framkomlighet för utryckningsfordon och minska riskerna för filbytesolyckor med tung lastbil. Allmänhet ska även ha hört av sig och klagat över att vägen upplevs som osäker när tung trafik utför omkörningar. Risken finns också att mittbarriären inte kan stå emot en omkörning av tung lastbil. Liknande förbud finns på E6 i Skåne där resultat blivit ökad trafiksäkerhet och färre olyckor.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

connys_helsida
oppethus_helsida_2023
moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
humbacken_helsida
defacto_helsida

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

oppethus_agy_2023_outsider
nrh
swedol_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
humbacken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys