sap_feb_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Lastbilar får omkörningsförbud på E4:an

Från och med fredag 20:e januari blir det förbjudet för tung lastbil att köra om i vänster fil på E4:an mellan Arlanda-Södertälje.

centrum_artikel_host

Omkörningsförbudet för tung lastbil i det vänstra körfältet utökas till att omfatta hela E4:an mellan Södertälje-Arlanda.
– Med omkörningsförbudet för de tunga lastbilarna minskar risken att vägen korkar igen vilket är särskilt viktigt för utryckningsfordon som ambulans och brandkår. Med omkörningsförbudet ökar möjligheten för räddningsgata, berättar Niklas Holmgård, trafikingenjör på Trafikverket.

Syftet är att öka framkomlighet för utryckningsfordon och minska riskerna för filbytesolyckor med tung lastbil. Allmänhet ska även ha hört av sig och klagat över att vägen upplevs som osäker när tung trafik utför omkörningar. Risken finns också att mittbarriären inte kan stå emot en omkörning av tung lastbil. Liknande förbud finns på E6 i Skåne där resultat blivit ökad trafiksäkerhet och färre olyckor.

pantamera_avc_helsida
skridskodisco_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

sportlov
fritidsbanken_sportlov
spedition_helsida
foraldranatverk_helsida
steningekompani_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

connys_helsida
funkisfest_helsida
centrum_host_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
connys
foraldranatverk_outsider
nrh_sigtuna