eu_valet_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Lastbil välte på E4:an – Stora störningar i trafiken

Det råder stora framkomlighetsproblem på E4:an och i Arlandastad sedan en lastbil vält.

centrum_artikel_host

En lastbil välte och ligger över vägbanan sedan 11-tiden. Vägen är avstängd i riktning mot Stockholm. Trafik söderut på E4:an leds om via Arlandastad och Norrsundavägen. Enligt uppgift till märsta.nu är det nu framkomlighetsproblem längs samtliga vägar i Arlandastad. Trafikverket skriver att lastbilen kommer att vara bärgad till 19-tiden men prognosen är osäker. Det är stora skador på vägen och belysning längs platsen. Lastbilen fraktade grus och det var lastbilens släp som välte.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
sigtunakampen_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

sigtunakampen_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys