vinter_pan
Foto: Trafikverket

Lastbil välte på E4:an – Stopp mot Märsta

En lastbil med släp välte på E4:an norrgående mellan Stora Wäsby-Rosersberg tidigt i morse.

centrum_artikel_host

Vid 5.45 välte en lastbil på E4:an strax norr om Stora Wäsby. Lastbilen blockerar samtliga filer i norrgående riktning mot Märsta och Rosersberg. Trafikverket har meddelat att vägen är avstängd tillsvidare. En prognos finns för att vägen kan öppna cirka 9.30 men det kan också ta längre tid än så. Trafiken leds om via lv 859 vid Glädjen. Där rådde kraftiga köer ända från Bredden upp mot Glädjen.
– Det kommer vara det i flera timmar. Norrut kommer man inte kunna åka på framåt förmiddagen beroende på hur de får fram bärgningsbilar, säger Per Johansson, ledningsoperatör vid Brandkåren, till Aftonbladet.

Trafikverket har uppdaterad prognosen för när trafiken kan komma igång igen till tidigast klockan 12.30. Det är dock mycket preliminära siffror. Lastbilen ligger över vägbanan med släpet. Ingen ska ha skadats.

Situationen beskrivs som kaosartad med trafik som står still. Lastbilens flak har kunnat flyttas en aning för att släppa igenom trafiken som ligger bakom. I övrigt är det helt stopp. Flera bilar krockade också eller körde av vägen i samband med att lastbilen välte.

Uppdaterad 11.41

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

pantamera_avc_helsida
ica_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

oppethus_dec
vinter_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

nrh_sigtuna
joes-helsida
centrum_host_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

slottsby_helsida
storemore_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ica_outsider
slottsby_outsider
storemore_out
vinter_outsider
oppethus_out
nrh
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider