defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Lars-Åke fick vänta nio månader på dusch

I senaste Plus i SVT uppmärksammades valstabon Lars-Åke Larsson som under nio månader varit utan dusch under tiden att en vattenskada utreddes: - Man tar inte hänsyn till människor. Företag ska inte få hålla på och dra ut på processen så att man ska behöva leva så här så länge, säger Lars-Åke Eriksson till SVT.

centrum_artikel_host

Lars-Åke Ericsson upptäckte att det rann missfärgat vatten från taket i badrummet, efter kontakt med bostadsrättsföreningens förvaltare som i sin tur kontaktade Folksam där både föreningen och Lars-Åke har sina försäkringar startade en soppa som slutade först nio månader senare efter att Plus varit i kontakt med Folksam.

Ingen ville nämligen hantera skadan
– Man mäter, man river delar av badrumsväggen, mäter igen, river mer, ställer in en torkfläkt och plastar in delar av badrummet. Så där håller det på, berättar Lars-Åke Eriksson.

Anledningen var att man inte ansåg skadeorsaken bevisad och därför ville man inte betala ut någon ersättning, varken från Lars-Eriks privata försäkring eller föreningens.
– a, det som känns är ju att man betalat dyra premier i många år och varit dem trogen i 25 år, med alla sina försäkringar. Och så behandlar de oss så här. Naturligtvis blir man ju arg, säger Lars-Åke Erisson.

Först när Plus kontaktar Folksam ändrar de sitt beslut och kommer fram till att föreningens försäkring ska ersätta skadade utifrån de slutsatser som kommit fram i konsultens rapport.
– Vi beklagar verkligen att det här ärendet tagit en lång tid och vi ska alltid ta beslut och borde ha tagit det här beslutet redan när den sista fuktutredningen kom i februari, säger Charlotte Warg, Folksams avdelningschef för fuktskador, enligt SVT.

joes-helsida
defacto_helsida
dack_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
hamnplanen

Axelsson: Kommunledningen har gjort fel på alla punkter

Politik Marie Axelsson riktar nu skarp kritik mot kommunledningen efter beslutet att pausa restaurangen på Hamnplan: - Den moderatledda kommunledningen som styr i minoritet har gjort fel på alla punkter i detta ärende hittills och nu till slut inser de sitt stora misstag, säger Axelsson.

ica_helsida
hamnplanen

Restaurang på hamnplan pausas

Nyheter Planerna för en restaurang på Hamnplan pausas tillfälligt efter beslut i samhällsbyggnadskontoret: - Vi tycker fortfarande att en restaurang på Hamnplan vore det bästa, men kostnaderna för detta har dragit iväg rejält på grund av omvärldsfaktorer som vi ju alla känner till. Vi stoppar inte projektet men har valt att pausa det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst.

pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
centrum_outsider_host
dack_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
ica_outsider