vinter_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Lars-Åke fick vänta nio månader på dusch

I senaste Plus i SVT uppmärksammades valstabon Lars-Åke Larsson som under nio månader varit utan dusch under tiden att en vattenskada utreddes: - Man tar inte hänsyn till människor. Företag ska inte få hålla på och dra ut på processen så att man ska behöva leva så här så länge, säger Lars-Åke Eriksson till SVT.

centrum_artikel_host

Lars-Åke Ericsson upptäckte att det rann missfärgat vatten från taket i badrummet, efter kontakt med bostadsrättsföreningens förvaltare som i sin tur kontaktade Folksam där både föreningen och Lars-Åke har sina försäkringar startade en soppa som slutade först nio månader senare efter att Plus varit i kontakt med Folksam.

Ingen ville nämligen hantera skadan
– Man mäter, man river delar av badrumsväggen, mäter igen, river mer, ställer in en torkfläkt och plastar in delar av badrummet. Så där håller det på, berättar Lars-Åke Eriksson.

Anledningen var att man inte ansåg skadeorsaken bevisad och därför ville man inte betala ut någon ersättning, varken från Lars-Eriks privata försäkring eller föreningens.
– a, det som känns är ju att man betalat dyra premier i många år och varit dem trogen i 25 år, med alla sina försäkringar. Och så behandlar de oss så här. Naturligtvis blir man ju arg, säger Lars-Åke Erisson.

Först när Plus kontaktar Folksam ändrar de sitt beslut och kommer fram till att föreningens försäkring ska ersätta skadade utifrån de slutsatser som kommit fram i konsultens rapport.
– Vi beklagar verkligen att det här ärendet tagit en lång tid och vi ska alltid ta beslut och borde ha tagit det här beslutet redan när den sista fuktutredningen kom i februari, säger Charlotte Warg, Folksams avdelningschef för fuktskador, enligt SVT.

vinter_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

slottsby_helsida
joes-helsida
defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

nrh_sigtuna
oppethus_dec
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

ica_helsida
storemore_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ica_outsider
vinter_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
slottsby_outsider
joes_outsider
storemore_out
nrh
oppethus_out
connys