vinter_pan
En av trafikolyckorna i augustiFoto: MMS-Bild

Larm om trafikolyckor minskade i kommunen

SOS Alarm fick in rekordmånga samtal om trafikolyckor i länet under augusti, i Sigtuna kommun minskade dock siffran.

centrum_artikel_host

Antalet samtal om trafikolyckor till SOS Alarm i augusti var rekordmånga enligt ett pressmeddelande. Flest samtal per 10 000 invånare kom från Nynäshamn med 3,9 stycken. I Sigtuna kommun var siffran 2,7/10 000 invånare, en minskning med 0,2. Dock är det bara sex andra kommuner som har högre samtalsfrekvens än Sigtuna, ytterligare tre kommuner har exakt samma siffra. I jämförelse med grannkommunerna har Väsby klart mindre med 1,3 medan Upplands-Bro har 2,8. Lägsta siffran finns i Sundbyberg med 1.0.

Totalt var det 443 samtal som kom in till SOS gällande trafikolyckor i länet. som trafikolycka räknas alla larmsamtal som gäller för fordon och spårbunden trafik.
– Det är synd att behöva konstatera att 112-samtalen gällande trafikolyckor har ökat. Vår statistik bygger på alla samtal om trafikolyckor, det vill säga att vi kan ha flera samtal om samma olycka då flera förbipasserande larmar. Samtalen till 112 kan även handla om att man behöver hjälp med sanering efter en singelolycka, säger Gunnar Bergström på SOS Alarm i ett uttalande.

Dock verkar antalet skadade personer i trafikolyckor minska vilket kan kopplas till att våra bilar blir att säkrare att färdas i, enligt Bergström.

defacto_helsida
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida
slottsby_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

vinter_helsida
nrh_sigtuna

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

oppethus_dec
storemore_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

pantamera_avc_helsida
joes-helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
vinter_outsider
slottsby_outsider
nrh
joes_outsider
pantamera_out
connys
swedol_outsider
storemore_out
ridskola_2020_outsider
oppethus_out