eu_valet_panorama
En av trafikolyckorna i augustiFoto: MMS-Bild

Larm om trafikolyckor minskade i kommunen

SOS Alarm fick in rekordmånga samtal om trafikolyckor i länet under augusti, i Sigtuna kommun minskade dock siffran.

centrum_artikel_host

Antalet samtal om trafikolyckor till SOS Alarm i augusti var rekordmånga enligt ett pressmeddelande. Flest samtal per 10 000 invånare kom från Nynäshamn med 3,9 stycken. I Sigtuna kommun var siffran 2,7/10 000 invånare, en minskning med 0,2. Dock är det bara sex andra kommuner som har högre samtalsfrekvens än Sigtuna, ytterligare tre kommuner har exakt samma siffra. I jämförelse med grannkommunerna har Väsby klart mindre med 1,3 medan Upplands-Bro har 2,8. Lägsta siffran finns i Sundbyberg med 1.0.

Totalt var det 443 samtal som kom in till SOS gällande trafikolyckor i länet. som trafikolycka räknas alla larmsamtal som gäller för fordon och spårbunden trafik.
– Det är synd att behöva konstatera att 112-samtalen gällande trafikolyckor har ökat. Vår statistik bygger på alla samtal om trafikolyckor, det vill säga att vi kan ha flera samtal om samma olycka då flera förbipasserande larmar. Samtalen till 112 kan även handla om att man behöver hjälp med sanering efter en singelolycka, säger Gunnar Bergström på SOS Alarm i ett uttalande.

Dock verkar antalet skadade personer i trafikolyckor minska vilket kan kopplas till att våra bilar blir att säkrare att färdas i, enligt Bergström.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

bygdensdag_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider