centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
Skjutningen ska ha skett i närheten av den nedlagda Valstaskolan
Ett stort pådrag i ValstaFoto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild

Man avled efter skjutning

En person sköts i Valsta under lördagskvällen och fördes till sjukhus med allvarliga skador. Strax före klockan 22 meddelades att han avlidit till följd av skadorna.

centrum_artikel_host

Vid 19-tiden larmades polis till Valsta med anledning av att en man skjutits. Mannen ska vara allvarligt skadad och fördes till sjukhus. Ett stort pådrag var på plats med närmare tio polisbilar, ett område kring Valsta centrum spärrades av för tekniskt undersökning och polis.

Enligt Aftonbladets rapportering är det en man i 40-årsåldern som skjutits inne på en restaurang, han har träffats i huvud och bröst.

Strax före klockan 22 meddelar Polisen att mannen avlidit till följd av sina skador. Anhöriga har informerats. Det finns kameror uppsatta som polisen ska undersöka för att se om det går att få mer information. Polisen har inte frihetsberövat någon i skrivande stund.

Uppdaterad kl. 22.30

connys_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

hockeyskola_helsida
moderat_fokus_helsida
centrum_host_helsida
ica_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

pantamera_avc_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

sap_sep23_helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

defacto_helsida
nrh_sigtuna

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
socialdem_sep23_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
moderat_bli_medlem
ica_outsider
hockeyskola_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host